Kinderoncologieteam verblijd met cadeaus IKEA

11 februari 2016 Korte berichten

Kinderoncologieteam Saxenburgh Groep verblijd met cadeaus IKEA.
Medewerkers van IKEA mogen tijdens de kerstperiode een wens doen voor een ander. De moeder van Tess hing haar wens in de wensenboom van het nieuwe filiaal in Zwolle. Zij koos voor de kinderafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, omdat haar dochtertje daar zo goed wordt behandeld. “Haar lievelingsspeelgoed staat klaar, een radio met K3-muziek. Op haar verjaardag eet ze taart samen met de kinderarts en verpleegkundigen. Dat alles zorgt ervoor, dat ondanks alle narigheid Tess nog steeds zingend naar het ziekenhuis gaat. We hebben zoveel speelgoed van de afdeling gebruikt, dat we dachten dat het wel tijd werd voor iets nieuws.” En dat is er gekomen. Op 11 februari brachten Tess en haar ouders twee karren vol nieuw speelgoed van IKEA mee naar het ziekenhuis van de Saxenburgh Groep.

Tess was tweeënhalf jaar toen ze de diagnose acute lymfatische leukemie kreeg. Jaarlijks krijgen zo’n 110 kinderen deze diagnose. Het is daarmee de meest voorkomende kankersoort bij kinderen. Het is een lang en zwaar traject, maar gelukkig is deze vorm van kanker goed te behandelen. Tess wordt behandeld in het UMC Groningen, in samenwerking met het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Als ‘shared care’ ziekenhuis mag het (regio) ziekenhuis in Hardenberg zorg verlenen aan kinderen met kanker, waarbij het beleid wordt bepaald door een kinderoncologisch centrum, in dit geval het UMCG. De behandeling kan dus dichtbij huis, in de eigen regio plaatsvinden. In het ziekenhuis in Hardenberg staat een team van vier gespecialiseerde kinderoncologieverpleegkundigen en kinderartsen klaar.

“De kinderafdeling in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis speelt een belangrijke rol bij de behandeling van Tess”, aldus haar moeder. “De keuze was dan ook snel gemaakt. We zijn daar al zo’n lange tijd zoveel te vinden. Door langdurige opnames, een traject van 28 weken lang om de dag chemokuren en het laatste jaar bijna wekelijks kuren. De artsen en verpleegkundigen doen er alles aan om het verblijf voor Tess zo prettig mogelijk te maken.” Op 11 februari krijgt Tess haar laatste chemokuur en wordt een periode van twee jaar lang ziekenhuis afgesloten. Een mooi moment om, met speelgoed ter waarde van € 200,– uit de wensenboom van IKEA Zwolle, afscheid te nemen. Het team oncologie nam de schenking voor de afdeling dankbaar in ontvangst. “Wij vinden het fijn om als team zo’n belangrijke rol te spelen in de behandeling van Tess en andere kinderen. Tess, wat heb je het goed gedaan en je ouders natuurlijk ook.”

 

RZZ