Landlopers op kerstmarkten in Balkbrug

10 december 2015 Evenementen

Landlopers op kerstmarkten in Balkbrug.

Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht in Balkbrug hield  op 9 december 2015 weer de jaarlijkse kerstmarkt. Een zelf gemaakt verwijzingsbord wees de vele bezoekers de weg, waarna men tevens in het donker een kijkje kon nemen achter de vele hekwerken van deze voormalige penitentiaire inrichting. Het gaf velen toch een apart gevoel. Men vond er naast hapjes en drankjes allerlei artikelen, zoals handgemaakte kaarten, siersmeedwerk, schilderijen, vogelhuisjes, pindakransen, kerstdecoratie, houten speelgoed en kaarsen. Ook waren er kraampjes van kunstenaars uit de regio. Uiteraard was ook de oliebollenkraam aanwezig en medewerkers hadden een lekkere pan met soep gemaakt.

Ook aan de vlakbij gelegen Boslaan was er bijna gelijktijdig een sfeervolle kerstmarkt. Het was ook hier, net als bij Veldzicht,  dat men er ronduit voor uit kwam dat er in vroeger tijden in Balkbrug sprake geweest is van een landloperskolonie. Veel deelnemers hadden zich als zodanig uitgedost en dat gaf extra karakter aan de beide kerstmarkten.

FPC Veldzicht is tegenwoordig  één van de forensisch psychiatrische centra voor de behandeling van tbs-patiënten. Een kliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening en de door de rechter opgelegde dwangmaatregel terbeschikkingstelling (tbs).