Julia Golstein wint eerste voorleeswedstrijd.

7 februari 2017 Evenementen

Julia Golstein  wint eerste voorleeswedstrijd.

Bibliotheek Hardenberg organiseert op dinsdag 7, woensdag 8 (Dedemsvaart) en dinsdag 14 februari de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In drie rondes strijden 28 kandidaten om de titel “Beste Voorlezer van Hardenberg”.

Dinsdagmiddag werd de eerste ronde afgewerkt  in het LOC in Hardenberg. Julia Golstein leerling van De Bron uit De Krim werd de eerste winnaar. Zij las voor uit het boek ‘Ouders zijn Gek’, geschreven door Janneke Schotveld. Het juryrapport (Ans Derksen, Michel Oskam en Dia Oosterhuis) gaf o.a. aan dat zij op een buitengewone manier voorlas alsof zij het zelf had meegemaakt.

Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 7 of 8 van basisscholen uit de gemeente Hardenberg. Zij lezen allen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van Hardenberg te worden. De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders opa’s en oma’s. De deelnemers worden volgens uniforme criteria beoordeeld door een deskundige jury. Uit elke ronde wordt één winnaar aangewezen, die Hardenberg gaat vertegenwoordigen in de regionale ronde, in De Caroussel in Ommen, op 9 maart. Daar gaan zij de strijd aan met kampioenen uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Twenterand.

In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken is er ook dit jaar weer een recordaantal deelnemers. Precies 450 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk dé Voorleeskampioen van Nederland te worden.