Jochem Uytdehaage op Hardenbergse Walk of Fame

Jochem Uytdehaage op Hardenbergse Walk of Fame
Oud-schaatser Jochem Uytdehaage is geëerd op de Hardenbergse Walk of Fame. Gister onthulde hij in bijzijn van wethouder Douwe Prinsse zijn tegel op de wandelpromenade  langs de Vecht. Eerder was hij in de Voorveghter welkom geheten door Prinsse, waarna hij in gezelschap ook van Luuk Espeldoorn naar de Vecht ging om al daar de Walk of Fame af te lopen en met eigen te zien welke sporters hem waren voor gegaan.
Jochem Uytdehaage (Utrecht, 1976) is voormalig langebaan schaatser. Met grote overmacht won hij in 2002 in Salt Lake City olympisch goud op de 5 én 10 km. Hij schreef geschiedenis door op de 10 km als eerste een tijd onder de 13 minuten neer te zetten. Daarnaast werd hij twee keer Europees kampioen allround, één keer wereldkampioen allround en wereldkampioen op de 5 km.
In februari 2007 nam Uytdehaage officieel afscheid van de schaatssport in een vol Thialf stadion, tijdens het wereldkampioenschap allround. Toch bleef hij met de topsport verbonden, als oprichter van de stichting Sporttop. Deze stichting ondersteunt sporttalenten met hulp van (ex) topsporters en bedrijven. Daarnaast traint en coacht hij mensen om het meest optimale uit hun (sport) leven te halen.

Walk of Fame De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. In 2007 startten de gemeente Hardenberg en Atletiekvereniging Spurt ’88 samen dit initiatief. Elke tegel staat voor een topprestatie van een topsporter. De tegels liggen in de wandelpromenade langs de Vecht in het centrum van Hardenberg, tussen de Gedempte Haven en de Prinses Amaliabrug en zijn voor iedereen zichtbaar.

jochem 1

jochem 2

jochem 3

jochem 4 jochem 5