Itter BV opent nieuw pand

5 september 2015 Nieuws

In 1976 begon Henk Wiersma in het naburige Itterbeck zijn metaalbedrijf. In de tachtiger jaren volgde de verhuizing naar Hardenberg.  Vrijdag 4 september was er de officiële opening van zijn gloednieuwe bedrijf Itter BV op Industrieterrein Broeklanden. In 2008 al werd hij door de provincie benoemd tot innovatieambassadeur van Overijssel. Zo’n 600 genodigden waren er nu getuige van dat burgemeester Peter Snijders Henk namens de Koning mocht benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Voorop daarbij staan zijn kwaliteiten als innovatief ondernemer. Nog steeds! Dat konden de bezoekers zelf zien tijdens het open huis een dag later. Daarnaast heeft hij nog steeds zeer vele verdiensten voor zijn inspanningen in de (metaal)branche, voor diverse koepelorganisaties, op provinciale, regionale terreinen maar ook maatschappelijk gezien voor Hardenberg en omgeving.

‘Itter ontwikkelt zich tot de meest professionele partner voor het bewerken van aluminium met in het bijzonder aluminium profielen. Om dit te bereiken heeft Itter een kwaliteitssysteem opgezet en geïmplementeerd, dat gebaseerd is op en voldoet aan de ISO 9001:2008 norm. De toekomst van een metaalbedrijf in Nederland wordt bepaald door de manier waarop het in staat is een duidelijke focus te kiezen op product of proces. Niet alleen de durf om deze focus te vertalen in toegepast beleid, maar vooral de manier van communicatie van deze focus naar de markt is essentieel.
Op basis van de gekozen focus dienen binnen de keten vertrouwensrelaties opgebouwd te worden, die gebaseerd zijn op transparantie en vertrouwen.’ Zo staat weergegeven op de website. Inmiddels staat Henk (61) er niet helemaal meer alleen voor. Met zoon Frank vormt hij inmiddels al langere tijd een duo dat er voor garant blijft staan dat Itter BV’s bedrijfsvisie én hun missie succesvol strategisch vertaald worden in een adequate beleidsvoering. Bouwen aan de toekomst is hun credo met de kwaliteiten en de omgang die de ondernemers in hun markt van Itter BV graag zien en verlangen.

Atelier/galerie de Papaver.

Tijden de open dag was er aandacht weggelegd voor Henk’s vrouw Miny. Via de bebording Vechtdal Atelier route kon men een bezoek brengen aan atelier/galerie ‘De Papaver’ dat zich ook  in het fraaie Itter gebouw bevindt. Enkele jaren geleden is ze begonnen met schilderlessen te volgen en heeft ze nu gelukkig een eigen plek gevonden, waar ze zich naar hartenlust kan uitleven. Haar schilderijen bestaan vooral uit aquarellen, maar ook in acryl hanteert ze het penseel. ‘Mijn passie voor bloemen en planten en alles wat met de natuur te maken heeft is terug te vinden in mijn werk. Tuinontwerpen maken is een andere favoriete bezigheid: De Tuinen van Mien Ruys zijn dan ook een grote inspiratiebron voor mij, waar ik een dag per week werk.’ zo laat ze weten.  Als mensen belangstelling hebben, is men op afspraak (0523 – 262225) welkom om een kijkje te nemen in haar atelier/galerie, de koffie staat klaar.