Investeren in zonnepanelen interessant voor ondernemers

25 februari 2016 Nieuws

Voor ondernemers zijn er interessante mogelijkheden om duurzaam energie op te wekken met zonnepanelen. Zo’n vijftig ondernemers werden hierover op 22 februari geïnformeerd tijdens de bijeenkomst ‘Investeren in zonnepanelen’ in het gemeentehuis van Hardenberg.

Lancering Zonnekaart voor bedrijven.

Met het versturen van een tweet lanceerde wethouder René de Vent, tijdens de bijeenkomst, de Zonnekaart voor bedrijven. Via de Zonnekaart kunnen zowel particulieren als ondernemers in één oogopslag zien of het dak van hun woning of bedrijfspand geschikt is voor zonnepanelen en wat de terugverdientijd is. De zonnekaart is te vinden via www.hardenberg.zonnekaart.nl

Techniek en subsidies.

De technische ontwikkelingen en mogelijkheden werden toegelicht door Henk Meulink van MijnEnergiefabriek. Hij legde de verschillen tussen typen zonnepanelen en de voor- en eventuele nadelen uit. Daarna nam René Kuizenga van Duvast aan de hand van enkele rekenvoorbeelden de aanwezigen mee in de financiën rondom de aanschaf van zonnepanelen. De verschillende financierings- en subsidiemogelijkheden maken het investeren in zonnepanelen extra interessant. Speciale aandacht was er voor de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE). De verwachting is, dat deze regeling – die medio maart wordt opengesteld – snel vol zal zijn. Ondernemers zullen daarom tijdig hun aanvraag moeten indienen.

Slim combineren levert geld op.

Op veel bedrijfsdaken ligt asbest. Op dit moment is er voor asbestverwijdering een bijdrage van het rijk beschikbaar. Samen met de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen vanuit de SDE, kunnen ondernemers een flink bedrag van hun investering terugkrijgen. Slim combineren levert dus geld op.

Gemeente helpt ondernemers op weg.

De gemeente helpt ondernemers die een investering in duurzame maatregelen overwegen graag op weg. Ondernemers kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente via 14 0523.

zonnep 1

zelf zonne 1 zelf zonne 2 zelf zonne 3 zelf zonne 4 zelf zonne 5 zelf zonne 6 zelf zonne 7