Ramano Hummel wint Int. Jacobs Groep grasbaanraces

30 maart 2016 Evenementen

Hij is nog maar 17 jaar, Romano Hummel. Toch won hij al de 63e Int. Jacobs Groep grasbaanraces van MAC Van Dedem in Balkbrug. Dat was wel de opsteker van de dag. Want de slechte weersverwachtingen drukten toch hun stempel op de hele racedag. Dat was jammer. Dave Meijerink, de plaatselijke favoriet, was uiteindelijk toch wel tevreden. Met zijn 16 jaren bereikte hij toch de A-finale en dát binnen dat veld van stuk voor stuk veel meer ervaren rijders.

Met dank aan de organisatie Mac van Dedem voor de ter beschikking gestelde foto’s.

 

Grasbaanraces 6

Grasbaanraces web 1

Grasbaanraces web 2

Grasbaanraces web 3

Grasbaanraces web 4

Grasbaanraces web 5

 

=========================================================================================================

Uit ons bericht van 18 maart jl.

Dave Meijerink jongste deelnemer ooit in het Internationale deelnemersveld van de Int. Jacobs Groep grasbaanraces

Balkbrug – Ook dit jaar krijgt het paasweekend weer een internationaal tintje door de MAC van Dedem. Op tweede paasdag, maandag 28 maart vinden de jaarlijkse Internationale Jacobs Groep grasbaanraces plaats aan de Molenweg in Balkbrug. Dit jaar met een platina randje door het 70-jarig bestaan van de MAC van Dedem, wat een extra groot internationaal deelnemersveld met zich meebrengt. Met de vier verschillende klassen staat het publiek een gevarieerd en spectaculair raceprogramma te wachten met vele (inter-)nationale rijders.
Daarnaast heeft Balkbrug de primeur met de opening van het seizoen van de grasbaanraces en worden de eerste races van 2016 hier verreden!

Groot nationaal en internationaal deelnemersveld
Een uitgebreid deelnemersveld van zo’n 18 topcoureurs uit vijf verschillende landen start in de Specialklasse Internationaal op tweede paasdag in Balkbrug. Maandag 28 maart worden naast de internationale specials solo en zijspanraces ook de ST 1 en ST2 verreden. Uiteraard zijn beide clubrijders van de MAC van Dedem deze dag ook aanwezig. Clubrijdster Harriet Zwiers komt in actie in de ST2 klasse en clubrijder Dave Meijerink maakt zijn debuut in de internationale specialklasse. Als extraatje zijn de gazonmaaiers ook weer van de partij voor een racedemonstratie. Ook wordt er aan het kleine publiek gedacht, met een draaimolen en een springkussen.
Kortom genoeg spektakel om tweede paasdag naar Balkbrug te komen voor de Int. Jacobs Groeps Grasbaanraces!

Jeugd- en nationale races
Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem wederom een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Dit evenement vindt plaats op de zaterdag na de Pasen, 2 april aanstaande. Ook deze races hebben een zeer spectaculair karakter, want de punten tellen mee om het Nederlands Kampioenschap. Kom ook dan naar het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug en moedig deze aanstormende talenten aan! De entree is deze dag gratis.