Internationaal Vliegerfestival Vroomshoop

Tijdens het paasweekend nemen honderden internationale vliegeraars hun intrek op de Vliegerlocatie aan de Tonnendijk te Vroomshoop

Op dit ruime grasland zullen honderden vliegers in allerlei vormen en afmetingen het luchtruim kiezen. Het is een groot, gratis vliegerfestival waar voor iedereen iets te beleven valt. Het thema van dit vliegerfeest is Kunst in de Lucht.

 

int.nationaal+vliegerfeest

 

Gedurende het hele weekend zijn er spectaculaire vliegershows van deelnemers uit binnen en buitenland, waarvan en vele Europese meester-vliegers hun kunstwerken in de lucht zien. Van klein tot groot, vliegers van 38 meter lang met een doorsnee van negen meter en walvissen van twintig meter zijn geen uitzondering. Ook voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals snoepdroppen door middel van een vlieger en kunnen ze hun eigen vliegertje maken. Wanneer het donker wordt zullen er verschillende vliegers met led verlichting de lucht versieren. Er is ook een vliegerwinkel aanwezig.

Zaterdag was VechtDichtbij op het veld aan de Tonnendijk. Hoe mooi de voorjaarszon ook scheen, de harde wind maakte dat de grotere vliegers veelal aan de grond moesten blijven. Bekijk de foto’s in het album.