Informatiemarkt over vrijwilligerswerk in AZC Hardenberg

15 juni 2016 Nieuws

Informatiemarkt over vrijwilligerswerk in azc Hardenberg.

Het COA organiseerde samen met een aantal maatschappelijke organisaties een informatiemarkt voor en over vrijwilligerswerk in het azc Hardenberg. Dat was in De Matrix (Marslanden). De bouw van het tijdelijk asielzoekerscentrum Hardenberg (azc Hardenberg) op het terrein aan de Jachthuisweg in Hardenberg is in volle gang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat in het azc Hardenberg 700 asielzoekers opvangen. Daarnaast kunnen er 50 bufferopvangplaatsen gerealiseerd worden. Naar verwachting is de bouw van het azc Hardenberg in oktober 2016 afgerond. Het azc Hardenberg blijft vijf jaar in Hardenberg gevestigd.

Activiteiten

Verschillende maatschappelijke organisaties zijn betrokken bij het asielzoekerscentrum en willen activiteiten ontplooien voor de tijdelijke bewoners van het opvangcentrum. Het gaat om welzijnsorganisatie De Stuw, stichting De Kern, het Diaconaal Platform, Hardenberg United, de Bibliotheek en Vluchtelingenwerk. Deze organisaties werken veel met vrijwilligers.

Aanmelden als vrijwilliger

Tijdens de levendige en druk bezochte informatiemarkt presenteerden de organisaties zich, gaven zij informatie over de activiteiten in het asielzoekerscentrum en de rol van vrijwilligers daarbij. Belangstellenden konden zich tijdens de informatiemarkt ook aanmelden als vrijwilliger. Ook vertegenwoordigers van andere organisaties die voornemens zijn activiteiten rond het asielzoekerscentrum op te zetten waren aanwezig. Tijdens de informatiemarkt was er ook algemene informatie van het COA over het reilen en zeilen in een asielzoekerscentrum.

coa azc inloop 1

coa azc inloop 2

coa azc inloop 3

coa azc inloop 4

coa azc inloop 5

coa azc inloop 6

coa azc inloop 7

coa azc inloop 8

coa azc inloop 9

coa azc inloop 10