Hoop: Gert-Jan Segers signeert zijn boek in Hardenberg

6 november 2016 Nieuws

Hoop: Gert-Jan Segers signeert bij boekhandel Heijink zijn boek in Hardenberg.

Overal zie je breuklijnen in Nederland. Nieuwkomers voelen zich niet welkom, zieken en gehandicapten staan langs de kant. Jongeren vinden lastig werk, terwijl ouderen het werk niet goed volhouden. Hoger en lager opgeleiden vervreemden van elkaar, gelovigen en seculieren wantrouwen elkaar. En die kloven worden groter.

Gert-Jan Segers besloot met een open blik deze breuklijnen in zijn boek te onderzoeken. ‘Op zoek naar nieuwe hoop voor een verdeeld land,’ vindt hij. Die onderlinge vervreemding heeft Segers geraakt, maar tijdens zijn zoektocht is hij ook hoopvoller geworden. Hij zegt: ‘Het is mogelijk. Een land waar de mensen elkaar weer recht in de ogen kijken, een land dat ruimte biedt aan verschillende mensen.’

Gisteren signeerde hij zijn boek Hoop, in het Vechtdal, bij boekhandel Heijink. Vorafgaand lichtte hij het boek toe en gaf gelegenheid tot vragen en antwoorden.

Gert-Jan Segers (1963) is politicus. Hij studeerde in Leiden en Washington. Na enkele jaren als directeur van het wetenschappelijk instituut van de Christen Unie, trad hij toe tot de Tweede Kamer. In 2015 volgde hij Arie Slob op als fractievoorzitter.

boek-segers-5

boek-segers-4

boek-segers-3

boek-segers-2

boek-segers-6