HHC wint districtsbeker na strafschoppen

22 mei 2016 Nieuws
Na het mislopen van de titel heeft HHC Hardenberg haar eerste prijs van het seizoen binnen. In Aalten hield de Topklasser na verlenging en strafschoppen de districtsbeker in de lucht. Door de winst heeft HHC zich geplaatst voor de landelijke beker voor amateurs.

20160521-AZSV-HHC-BEKERFINALE-HR-174.jpg

In de tiende minuut kreeg HHC Hardenberg haar eerste grote kans. Philip Ties schoot hard op doelman Ruud Kempers, die de bal goed uit zijn doel hield. De grootste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de ploeg uit Hardenberg. Zo ook in de 26ste minuut, toen Rob van der Leij zijn elftal bijna op 0-1 zette. Met de laatste man naast zich mistte hij een grote kans op de openingstreffer.

In de tweede helft kwam AZSV snel op voorsprong. Drie minuten na de pauze schoot Yessin Maskoul de bal langs Melvin Koetsier. De bal kwam uit een corner op de grond van het vijfmeter gebied, de verdediging verzuimde om het tij te keren: 1-0.

Twaalf minuten later kwam HHC Hardenberg met een antwoord. Dennis Krohne’s strakke voorzet kwam voor Philip Ties, die de bal goed in het net schoot. Even later kwam de ploeg van Marcel Groninger bijna op voorsprong. Een goede corner van aanvoerder Glenn Kobussen werd bijna in het doel gewerkt door Koos Werkman.

Naast Ties en Werkman had ook Krohne een kans op de 1-2. Keeper Kempers moest gestrekt de bal uit zijn doel houden. Even leek AZSV een mega kans te krijgen. Koetsier ging veel te ver uit zijn goal en verzuimde om de bal tegen te houden, waardoor de hoofdklasser kans kreeg om op een leeg doel te schieten. De bal ging naast, tot opluchting van de in grote getale aanwezige HHC-supporters.

Na negentig minuten stond het nog steeds 1-1 en dat betekende dat er twee keer een kwartier verlengd werd. HHC Hardenberg had daarin de eerste grote kans: de bal ging voorlangs. Gersom Klok gaf een goede voorzet en Krohne vergat om de bal in het doel te tikken. Ook AZSV had kansen, Thomas Bakker stond er goed tussen. In de tweede helft van de verlenging was HHC opnieuw niet in z’n element. Het ging zelfs aardig in de fout Bakker verslikte zich flink in een aanval van AZSV, maar gelukkig lukte het Yessin Maskoul – de beste speler van de tegenstander – niet op te scoren.

En vervolgens werden het penalty’s. De eerste vijf van zowel AZSV als HHC Hardenberg waren raak. Bakker nam zelfs het risico om de crème de la crème van de penalty’s in te zetten: een panenka! En ook die ging raak. Ook de zesde strafschop van HHC ging in het net, maar die van AZSV niet. Daarmee was winst na strafschoppen binnen en kan HHC zich focussen op de kwartfinale van de landelijke beker; op woensdag 1 juni thuis tegen VV Noordwijk.