HHC speelt gelijk! Nog kleine kans op titel

8 mei 2016 Nieuws

Ongelukkig HHC Hardenberg speelt met pech gelijk tegen FC Lisse

Op het heetst van de snede heeft HHC Hardenberg gelijk gespeeld tegen FC Lisse. De Hardenbergers, die midden in de race om het kampioenschap zitten, vergaten te winnen. HHC speelde niet zijn beste wedstrijd, maar was wel beter dan FC Lisse. Het had dan ook verdiend om te winnen, maar het mocht niet zo zijn.

In de dertiende minuut was de eerste grote kans van de wedstrijd. Rik Vermeulen schoot keihard op het doel van Sander Danes en het scheelde maar weinig, of de bal lag in het doel. Drie minuten later openden de Lissenaren de score. Thierry Monteny kopte de bal in het net, Danes zat er zelfs nog even aan maar hield zijn doel niet schoon.

Na weinig grote kansen was het opnieuw FC Lisse met een grote mogelijkheid. Guido Pauw mistte 1-op-1 tegenover de doelman van HHC Hardenberg. Danes bracht een geweldige redding en hield HHC Hardenberg daarmee in de wedstrijd. Acht minuten voor rust viel dan ook de gelijkmaker. De voorzet van Koos Werkman werd door Rob van der Leij gepromoveerd tot doelpunt. Met de gelijke stand leek HHC de rust in te gaan, maar op de valreep scoorde FC Lisse – de op één na hekkensluiter van de Topklasse – alsnog. Tom Zoontjes kopte raak vanuit een corner.

In de tweede helft was het aan HHC Hardenberg om te laten zien dat het een waardige kampioenskandidaat is. Zes minuten na de rust was het opnieuw FC Lisse die zich een gevaar toonde. Danes redde goed. Marcel Groninger zette Jan Hooiveld erin voor Mark Veldmate en daarmee werd het spel aanvallender. Rob van der Leij kopte de vrije bal van Koos Werkman er even later bijna in. Vervolgens kwam HHC Hardenberg met veel kansen, bijvoorbeeld voor Dennis Krohne. Zijn schot werd door Tom Zoontjes van de lijn gehaald. Direct daarna was het Hamid Zarbaf met een schot, maar ook zijn inzet werd gekeerd.

Van der Leij was in de 63ste minuut opnieuw gevaarlijk door een goede voorzet van Jan Hooiveld. Direct daarna kreeg de spits weer een kans, gevolgd door een goede redding van Mark de Vries. Robert van Boxel haalt de bal uiteindelijk van de lijn. Na drie wissels, waaronder het inkomen van aanvoerder Glenn Kobussen, viel opnieuw de gelijkmaker. Dennis Krohne scoorde prachtig vanuit een vrije trap. En toen kwam het, vijf minuten voor het einde, aan op de slotfase van het duel. Werkman kopte de bal hard op de paal, uit een corner, de rebound zorgde niet voor gevaar. Een minuut later had de verdediger opnieuw een grote kans, maar ook hier verzuimde hij om de winnende te maken. De bal verdween naast het doel.

Omdat Kozakken Boys gelijk heeft gespeeld tegen Excelsior Maassluis (1-1) kunnen zij niet meer kampioen worden. De winst van VV Katwijk (0-2 van VV SteDoCo) zorgt ervoor dat zij op de eerste plaats komen, twee punten meer dan HHC en eentje meer dan Excelsior Maassluis. Dat betekent dat HHC alleen de titel krijgt bij winst op Katwijk en bij puntverlies van Maassluis. Een kleine kans dus, maar voetbal is en blijft onvoorspelbaar…

hhclisse 1

hhclisse 2

hhclisse 3

hhclisse 4

hhclisse 5

hhclisse 6

hhclisse 7

hhclisse 8

hhclisse 9

hhclisse 10

hhclisse 11