HHC pakt toch nog 1 punt tegen Kozakken Boys

18 maart 2017 Nieuws

HHC Hardenberg kreeg in de slotminuut nog het gelijk tegen Kozakken Boys. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, kwam 2-3 achter, maar hield alsnog een punt over aan het duel, 3-3. 

Beide ploegen kwamen goed uit de kleedkamer en begonnen fel aan het duel. Al na vijf minuten leek HHC Hardenberg de score te openen. Een vrije trap van Shkodran Metaj werd niet goed weggewerkt door doelman Djordi van der Wiel en Sargon Gouriye tikte de bal binnen. Zijn inzet werd afgekeurd wegens een overtreding op de doelman. Een paar minuten later was het wel raak. Een schitterende lange pass van Thomas Bakker werd op de borst aangenomen door Gouriye, die de bal uit de draai hard achter Van der Wiel schoot.

Kozakken Boys kwam na de openingstreffer beter in de wedstrijd en een voorzet van aanvoerder Gwaeron Stout belandde op de lat. HHC Hardenberg werd naar achter gedrukt, maar probeerde via de counter gevaar te stichtten. Na bijna een halfuur spelen zette Gouriye een aanval via veel schijven op. Reinders werd diep gestuurd en zette goed voor op de meegelopen Gouriye, die opnieuw de bal achter doelman Van der Wiel leek te werken. Later bleek uit de beelden dat het ging om een eigen doelpunt van Kozakken Boys.

De bezoekers hadden het betere van het spel en dat leverde vlak voor rust de aansluitingstreffer op. Everton Pires Tavares haalde hard uit en liet Sander Danes kansloos. Danes redde op slag van rust nog uitstekend op een harde vrije trap van Bryan Jongeneel.

De thuisploeg zakte de tweede helft verder in en met ingevallen Johan Wigger voor Reinders leek dat de tactiek voor de tweede helft. Kozakken Boys zette aan en drukte op de Hardenbergse defensie. Rob van der Leij was aan de andere kant gevaarlijk met een stiftje, dat maar net over ging.

De gelijkmaker hing in de lucht en HHC Hardenberg kwam nog maar moeilijk tot combinatiespel. Raily Ignacio was met een aantal inzetten de gevaarlijkste man aan de kant van de bezoekers, maar keeper Danes stond een doelpunt in de weg. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker alsnog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de sterk spelende Ignacio tegendraads binnengekopt.

Diezelfde Ignacio zette de bezoekers vijf minuten later op voorsprong. Een voorzet van Mahmut Sönmez werd door hem goed verlengd en Danes was kansloos. De Hardenbergers, die ook nog met tien man verder moesten na rood voor Kevin Görtz, leken kapot gespeeld. Glenn Kobussen slingerde voor de laatste keer de bal voor het doel en waar niemand nog rekening mee hield gebeurde toch. Jeffrey van Nulan kopte de bal achter zijn eigen doelman en zorgde alsnog voor een gelijke eindstand.

Boven: de verlossende 3-3!