HHC pakt eerst driepunter! Winst bij Jong FC Twente

30 oktober 2016 Nieuws

HHC Hardenberg heeft voor het eerst in de Tweede Divisie een wedstrijd gewonnen. Na het ontslag van Joseph Oosting was het interim-trainer Gert Jan Karsten die zijn debuut maakte bij het eerste elftal van HHC Hardenberg. Tegenstander Jong FC Twente was niet slechter dan HHC, maar de Hardenbergers wisten een knappe 0-1 voorsprong vast te houden tot het eindsignaal.

Al in de beginfase van de wedstrijd kreeg HHC Hardenberg een goede kans. Sargon Gouriye schoot de bal rechts naast het doel van Joël Drommel, maar het scheelde vrij weinig. Beide ploegen gingen door met voetballen, maar het Jong FC Twente van Paul Bosvelt en Sander Boschker liet zien dat het veel individuele kwaliteit beter was. Er zaten dan ook naar eigen zeggen tien spelers uit het eerste elftal van FC Twente bij de selectie. En dat is soms lastig voor het trainersduo, dat niet alleen gefocust is op de ontwikkeling van het individu, maar zeker niet wil degraderen uit de Tweede Divisie.

De eerste grote kans van FC Twente was in de 26ste minuut, toen Joachim Andersen boven Sander Danes op de lat schoot. Acht minuten later had de ploeg uit Enschede opnieuw een grote mogelijkheid. Dylan George kopte de bal in de rechterhoek, waar Danes met een prachtige redding een doelpunt voorkwam.

En toen kwam het moment waar alle HHC’ers op wachten. Sargon Gouriye – die eerder in de week al tegen Jorn Kremer zei dat hij het winnende doelpunt zou maken – gaf af op de jonge speler uit eigen opleiding. En Kremer deed wat hij moest doen: scoren. Hij bracht zijn ploeg op 0-1 voorsprong, tot grote vreugde van alle supporters. Slechts enkele minuten later was het weer de doelman van HHC Hardenberg die zijn ploeg redde. Jari Oosterwijk kopte op het doel en leek Danes kansloos te laten, maar de keeper pakte de bal fantastisch. Diezelfde Oosterwijk probeerde het even later opnieuw, maar toen ging de bal rakelings naast het doel.

Drie minuten na rust was Jong FC Twente weer gevaarlijk met een kopbal op de lat van Danes’ doel. Nadat Kremer eruit werd gehaald voor Johan Wigger en Jelmer Lamberink spits Sargon Gouriye verving, was het óf nog een doelpunt scoren, óf de nul houden. Een mooie voorzet van Shkodran Metaj op Jan Hooiveld bracht geen succes en ook een snelle uitbraak van Lamberink in de blessuretijd bleek niet effectief. Maar, natuurlijk is de aanval en balbezit altijd de beste verdediging… En dat bleek, want HHC Hardenberg pakte drie punten en dat is het allerbelangrijkste. Nu maar hopen dat dit de ommekeer is en er snel meer punten bijkomen. Volgende week speelt HHC Hardenberg thuis tegen Jong Vitesse (14.30 uur), maar daarvoor oefent het op dinsdagavond (20.00 uur) thuis tegen vv Dalen. (tekst HHC Hardenberg Jermaine Ellenkamp)

Klik hier voor beelden van de wedstrijd, gemaakt door Rick Meinen Studio.