HHC pakt de draad weer op

24 januari 2016 Nieuws

HHC pakte de draad weer op. De schrik zat er toch wel een beetje in na de nederlaag vorige week tegen GVVV  nadat de eerste seizoenshelft juist zo goed afgesloten was tegen NEC en Kozakken Boys. Tegen IJsselmeervogels thuis konden de supporters en de bezoekers weer van die schrik bekomen. De ploeg van Marcel Groninger won verdiend met 2-0 en stabiliseerde zich op de vierde plek in de competitie. Koos Werkman scoorde in de 17de minuut. De supporters moesten tot de 80ste minuut wachten voordat Rob van der Leij de wedstrijd met zijn 2-0 besliste. Bekijk de foto’s van de wedstrijd.  Schrale troost voor de Vogels was dat plaatsgenoot Spakenburg ook niet tot winst kon komen. Katwijk deed dat als koploper wel waardoor HHC  zes punten achter hen staat. Nog altijd niet onoverkomelijk met nog twaalf wedstrijden voor de boeg, waarvan de laatste op 14 mei tegen en in Katwijk! Maar voorop staat natuurlijk  het ultieme doel van de promotie (van de eerste 7 teams in de Topklasse) naar de nieuwe Tweede Divisie direct onder het betaald voetbal. Maar eerst komt volgende week al RVVH naar de Boshoek. En drie dagen later is er de bekerkraker tegen AZ. Een week geleden waren er in een uur tijd al 1200 kaarten verkocht voor de wedstrijd in Alkmaar.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een gemotiveerde en stille herdenking gehouden voor het overleden erelid Bennie Dijkers, die zo’n grote staat van dienst bij HHC Hardenberg had. Want voordat hij de kar trok van de vuttersgroep, leidde hij als scheidsrechter vele wedstrijden, maar meer bekendheid kreeg hij als “bouwer” van de accommodatie van HHC Hardenberg.

Tevens werd de afgelopen weken het volgende bekend.

  • Hamid Zarbaf speelt ook volgend seizoen bij HHC Hardenberg.
  • Tweede keeper Melvin Koetsier vertrekt bij HHC. De doelman wil graag bij een club spelen waar hij eerste keuze is voor de basis. Hij gaat spelen bij Excelsior ’31.
  • Ramon Nijland draagt vanaf volgend seizoen het shirt van HHC Hardenberg. De keeper en de club kwamen dat overeen. De 22-jarige doelman tekende een eenjarige verbintenis.
  • Stijn Pol vertrekt na dit seizoen bij HHC Hardenberg. De verdediger gaat zich focussen op zijn maatschappelijke carrière.
  • Ook aanvaller Dennis Krohne vertrekt bij HHC, hij gaat verhuizen. Het combineren van HHC Hardenberg met mijn werk en privé is daarmee een stuk lastiger.
  • Keeper Sander Danes en Thomas Bakker tekenden beiden een jaar bij.
  • Marcel Groninger is ook volgend jaar trainer van HHC Hardenberg. De 45-jarige oefenmeester plakt minimaal een seizoen aan zijn carrière bij de Hardenbergers vast.

 

selectie 13

selectie 12

selectie 11

selectie 10

selectie 9

selectie 8

selectie 6

selectie 7

selectie 5

selectie 4

selectie 3

selectie 2

selectie 1

selectie 14