HHC overtuigt tegen Spakenburg: gelijkspel 1-1

21 augustus 2016 Nieuws

HHC Hardenberg overtuigt tegen sv Spakenburg met gelijkspel (door Frits Amsink)

HHC startte verleden week in de nieuwe tweede divisie met een teleurstellende 1-2 thuisnederlaag tegen GVVV. Spakenburg begon uit bij Barendrecht met een verrassende 3-5 overwinning. De nieuwe trainers van beide clubs zijn voorstander van aanvallend voetbal. Tegen GVVV liet HHC verdedigend flinke steken vallen. Spakenburg is dan ook vanmiddag de te kloppen favoriet. Bij beide teams ontbreken vier geblesseerde spelers, bij Spakenburg ontbreekt bovendien nog de geschorste Matthijs Blijham.

Eerste helft

Nadat beide ploegen elkaar afgetast hadden, nam HHC het initiatief en was de eerste doelrijpe kans na 9 minuten voor Rob van der Leij. Hij werd met een fraaie dieptepass aangespeeld, maar zijn boogbal over keeper Theo Timmermans belandde naast het doel. Het overwicht dat HHC zich verwierf, resulteerde in twee corners die niets opleverden. De Hardenbergers speelden verzorgd voetbal in tegenstelling tot Spakenburg dat door slordig spel regelmatig balverlies leed. Niet alleen was HHC sterker. In tegenstelling tot verleden week was iedereen vanaf het begin bij de les en werd Spakenburg weinig ruimte geboden om in het spel te komen. Na bijna twintig minuten knalden de hoofden van Hamid Zarbaf en Robby Holder tegen elkaar. Gelukkig konden beiden, na opgelapt te zijn, verder spelen.

Kort daarna werd de eerste kans voor Spakenburg door Danny van den Meiracker niet benut. Hij zag geen kans om een fraaie voorzet na een vlotte aanval over rechts doeltreffend af te ronden. Vijf minuten later opnieuw een grote kans voor Spakenburg. Dit keer voor Holder die vrije baan kreeg naar Sander Danes. Doordat Danes razendsnel uitliep, zag Holder echter geen kans de bal in het doel te schuiven. In de dertigste minuut een prachtige goal van HHC. Een schitterende dieptepass van Pim de Jonge belandde bij de in het strafschopgebied vrijgelopen van der Leij. Die nam de bal in vogelvlucht op zijn schoen. Onhoudbaar voor Timmermans verdween de bal in de bovenhoek (0-1).

SPAKENBURG-HHC web

Tweede helft

HHC wisselde niet. Spakenburg wel, in het veld kwamen Olivier Pilon en Kees Pier Tol. Dat bleek gouden wissels te zijn, want de scheidsrechter had amper het beginsignaal geblazen of Pilon leek de gelijkmaker te scoren (1-1). Hij wilde de bal in het doel schieten, maar uit de beelden bleek later dat Hamid Zarbaf scoorde. Nog geen zeven minuten later kreeg HHC de kans om weer op voorsprong te komen. De mee naar voren gekomen Koos Werkman kopte de bal vanuit een op maat gegeven voorzet recht naar beneden. Daardoor belandde de bal niet in het doel, maar zeilde er overheen.

Nadat Spakenburg Niels Buijtenhuis in het veld had gebracht, HHC hetzelfde had gedaan met Johan Wigger en Philip Ties een gele kaart had gekregen, leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Leek, want HHC kreeg – tussen de eenenzeventigste en vijfenzeventigste minuut – nog drie dotten van kansen. Helaas voor HHC wisten Wigger en Sargon Gouriye deze kansen niet te benutten. In de laatste tien minuten kwamen bij HHC Tom Heerkes en Boris Racevic nog in het veld maar de wedstrijd was gespeeld.

Conclusie

HHC maakte vanmiddag indruk. Het team was vanaf het begin bij de les, verdedigde onder leiding van Werkman en Zarbaf – op één momentje na – sterk en werkte hard. Danes keepte zoals gebruikelijk voortreffelijk en er waren sterke optredens van Tiemen van Heezel als rechtsback en de Jonge op het middenveld. Voorin sleurde van der Leij niet alleen als vanouds, hij scoorde ook nog een prachtig doelpunt. Zaterdag aanstaande kan het team op de Boshoek tegen Jong Sparta Rotterdam verder bouwen aan het gewonnen vertrouwen.