HHC-Kozakkenboys: gedenkwaardige winst!

20 december 2015 Evenementen

Wederom een spannende maar ook een gedenkwaardige wedstrijd op De Boshoek. Koploper Kozakkenboys kwam 4 dagen na de bekerstunt tegen NEC al op bezoek. De tegenstander had ook in die achtste finale gestaan, maar verloren van AZ. AZ dat de nieuwe bekeropponent van HHC Hardenberg is in de kwartfinales en wel op 2 februari 2015 om 20.45 uur, zo hoorde je langs de lijn. Veel supporters vroegen zich al af hoeveel bussen met supporters er wel niet naar Alkmaar zouden gaan afreizen? Twintig?  Of vijftig? net als eerder naar Emmen tegen Feyenoord ooit? De vroegst supporters zagen de beide Hardenbergse keepers elkaar inschieten. Nu zijn de rollen weer omgekeerd. Na de uitstekende bekerwedstrijd van collega Melvin Koetsier was het nu weer de beurt aan competitiekeeper Sander Danes. Maar er was ook nieuws. Tijdens het inleidende praatje liet stadionspeaker Piet-Cees van der Wel en passant al weten dat trainer-coach Marcel Groninger er een jaar aan vastplakt bij HHC. Goed nieuws dus. Na de wedstrijd werd dat officieel bekend gemaakt. Maar in deze gedenkwaardige week 51 voor HHC was er ook nog triest nieuws. Speler Philip Ties vernam in de auto onderweg naar Hardenberg dat een trouwe vriend was overleden. Nota bene een vriend die ook alle thuiswedstrijden bezocht. Hij wilde ondanks dat slechte nieuws voor hem en ook naar zijn teamcollega’s toe tóch spelen. De gedragen rouwbanden gaven uitdrukking aan de teamgeest die op zo’n moment, hoe triest ook, nog weer eens versterkt werd. En dat bleek in de wedstrijd.

Dan de wedstrijd dus, weer een op het scherp van de snee. De eerste helft was prima, van beide kanten, met voor HHC net iets meer kans op een doelpunt: 0-0 ruststand dus. Maar dat doelpunt kwam snel na de rust. Na 3 minuten al was het Rob van der Leij die scoorde. De Boshoek ging weer geloven in een overwinning, net als tegen NEC.  En dat gebeurde uiteindelijk ook, zij het wel heel laat in de wedstrijd. Kozakkenboys gaf zich niet gauw gewonnen, in de 80ste minuut scoorden ze tegen! Zou het dan toch nog mis gaan?, voelde je langs de lijn? Gelukkig niet. Rob van der Leij maakte zes minuten later zijn tweede, de 2-1! En daarmee ook zijn faam als spits waar! De druk was van de ketel! Zelfs Marcel Groninger kwam aangesneld om het 2-1 feestje met de spelers mee te vieren.  Het was de genadeklap voor Kozakkenboys, ze zaten er helemaal door, zo bleek daarna. HHC nog niet helemaal en ging net als tegen NEC door met aanvallen, want dat is de beste verdediging. En in die extra tijd werd er nog twee maal gescoord! Juist ook door Philip Ties (de 3-1), hij dus, daarmee een hommage leverend aan zijn overleden vriend! Super! Maar ook sterkte, Philip! En Glenn Kobussen, die was het die nu voor de afsluiting zorgde. Tegen NEC brak hij de ban door 1-0 te maken. Nu  bracht de goede voorzet van Philip Ties (!) de aanvoerder één op één met de doelman van Kozakkenboys. De Deventenaar lobte niet, maar omspeelde de keeper en scoorde beheerst de vijfde goal van de middag en zijn tweede in één week thuis. HHC Hardenberg gaat met twee geweldige wedstrijden in gedachten de winterstop in. Op 16 januari staat het volgende competitieduel op het programma, namelijk uit tegen GVVV.