HHC-Jong AZ: de 1-1, het doelpunt dat de eindstand bepaalde

19 november 2016 Nieuws

HHC-Jong AZ: de 1-1, het HHC doelpunt dat de eindstand bepaalde.

hhcjongaz-8

HHC Hardenberg speelt verdiend gelijk tegen koploper Jong AZ.

HHC Hardenberg heeft een punt overgehouden aan het duel met koploper Jong AZ. De Hardenbergers kwamen op achterstand, maar knokten zich keurig terug, wat een verdiend gelijkspel opleverde.

Beide ploegen begonnen rommelig aan het duel. HHC Hardenberg wilde de ruimtes klein houden en zakte ver terug. Jong AZ maakte het spel, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Alkmaar niet. De eerste goede mogelijkheid kwam van de kant van de thuisploeg. Nick Olij tastte mis na een goede corner van Glenn Kobussen, maar Olij zag tot zijn opluchting de bal niet in het net verdwijnen.

HHC Hardenberg, dat via de counter gevaarlijk probeerde te worden, kreeg na ruim twintig minuten spelen de kans om de score te openen. Een vrije trap van Shkodran Metaj zeilde net over. Diezelfde Metaj pegelde daarna naast. Aan de andere kant was Jong AZ gevaarlijk met een vrije trap van Jeremy Helmer, maar ook zijn inzet trof geen doel.

De ploeg van Gert-Jan Karsten probeerde via de lange bal gevaar te stichtten, eveneens omdat doelman Olij onzeker oogde. De Alkmaarders hadden het meeste balbezit, maar HHC kwam weinig in de problemen. Beide ploegen dachten met een gelijke stand te gaan rusten, maar plots was daar toch de openingstreffer voor Jong AZ. Na een redding van Sander Danes kreeg Jeremy Helmer kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot binnen.

De tweede helft begon met waar de eerste was geëindigd. HHC zakte in en liet Jong AZ in balbezit. Vroeg in de tweede helft pleegde trainer Karsten een dubbele wissel. Danny Bouws en Johan Wigger gingen naar de kant. In hun plaats kwamen Sargon Gouriye en Jan Hooiveld. Dat leverde HHC Hardenberg meer kracht op in de voorhoede en het vertrouwen in minimaal een punt steeg.

Na ruim een uur spelen kwam de verdiende gelijkmaker. Een scherpe corner van Kobussen kwam terecht bij Mark Veldmate. Hij dacht niet na en gaf keihard voor op de meegelopen Koos Werkman, die hard inschoot. HHC Hardenberg voelde dat er meer in zat en ging wat meer van het eigen doel af spelen. Niet veel later was Kobussen erg dichtbij een tweede Hardenbergse treffer maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Olij.

Na een mooie solo van Gouriye, die vijf man passeerde, en een omhaal van Pim de Jonge, die nog bijna doel trof, was het vuur er bij beide teams wel uit. Jong AZ probeerde nog via een aantal combinaties de volle buit te pakken, maar HHC Hardenberg hield gemakkelijk stand. Ook de blessuretijd leverde niets meer op en scheidsrechter Kevin Puts floot voor het einde.

Bekijk een impressie van deze wedstrijd met foto’s uit de tweede helft, toen HHC via Koos Werkman dus scoorde. Het was eveneens de eerste wedstrijd waarin Freddy Smit  de komende tijd als interim-assistent  is van Gert Jan Karsten.  De oud-trainer van WHC en WVF ging deze week aan de slag bij HHC Hardenberg. Hij vervangt de afwezige Jan-Piet Bosma, die eind oktober werd geopereerd aan zijn hart. Bosma verwacht in januari weer op het veld te kunnen staan.

Karsten zal tot het einde van dit seizoen aanblijven als interim-trainer. HHC Hardenberg neemt rustig de tijd om een opvolger te vinden voor volgend seizoen.

hhcjongaz-1

hhcjongaz-2

hhcjongaz-4

hhcjongaz-3

hhcjongaz-6

hhcjongaz-7

 

hhcjongaz-9

hhcjongaz-14

hhcjongaz-10

hhcjongaz-15

hhcjongaz-12

hhcjongaz-11

hhcjongaz-13

hhcjongaz-17

hhcjongaz-20

hhcjongaz-21

hhcjongaz-22

hhcjongaz-23

hhcjongaz-24

hhcjongaz-19