HHC Hardenberg wint ook van Rijnsburgse Boys

13 maart 2016 Nieuws

HHC Hardenberg wint ook zonder moeite van Rijnsburgse Boys.

De beginfase van de wedstrijd was even aftasten voor beide teams, maar HHC Hardenberg had het meeste balbezit. Dit leverde na tien minuten spelen een enorme kans op voor Rob van der Leij. Na een goede voorzet van Ashwin Manuhutu kwam hij oog in oog te staan met doelman Richard van Nieuwkoop, maar hij faalde in de afronding. Rijnsburg  liet de ploeg van Marcel Groninger het spel maken. Vlak voor rust kreeg Jan Hooiveld een goede mogelijkheid om de score te openen, maar hij zag zijn kopbal over het doel van Van Nieuwkoop verdwijnen.  HHC Hardenberg bleef ook in de tweede helft in balbezit en zocht mogelijkheden om door de stugge defensie van Rijnsburg te komen. Dat lukte een aantal minuten na de rust. Een corner van Glenn Kobussen werd op doel gekopt door van der Leij die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. De rebound kwam echter terecht bij Koos Werkman, hij legde breed op Jan Hooiveld die de bal heel beheerst onder doelverdediger van Nieuwkoop doorschoof, 1-0. Het eerste gevaar van de kant van Rijnsburg kwam pas na bijna een uur spelen. Dirk Jan van den Oever schoot van zo’n twintig meter in de handen van Sander Danes, die de bal makkelijk kon vangen. Direct daarna maakte de goed spelende Hooiveld bijna zijn tweede treffer van de middag. Na een prachtige combinatie met van der Leij schoot hij de bal rakelings naast. Diezelfde van der Leij had de wedstrijd een kwartier voor tijd kunnen beslissen. Een voorzet van Werkman werd door hem op de lat gekopt. De beslissing kwam een aantal minuten later alsnog. Een indraaiende vrije trap van Kobussen werd keurig ingekopt door Werkman, die alweer zijn negende treffer van het seizoen maakte. HHC Hardenberg kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De 2-0 werd een belangrijke overwinning, mede omdat Katwijk thuis verloor van Kozakken Boys. De titelstrijd ligt hiermee weer helemaal open. Op zaterdag 14 mei de laatste competitiewedstrijd! Katwijk-HHC Hardenberg. Valt daar de beslissing?

(teksten uit bericht HHC Hardenberg)

hhc-rijnsburgseboys web

foto: Rick Meinen Studio

Scheveningen-HHC Hardenberg 1-2.

Ze hadden elkaar  zeven keer in de Topklasse ontmoet. De Hardenbergers wonnen vier duels, de Scheveningers twee keer en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel.  Wilde HHC nog meedoen voor de titel, dan was een overwinning noodzakelijk. Om de nagenoeg zekere promotieplaats naar de Tweede Divisie niet in gevaar te brengen, moest er minimaal één punt mee naar Hardenberg.  Kevin Görtz – tussentijd overgekomen van WKE – zit op de wisselbank. Opvallend was dat hij op de bank gezelschap had van Jan Hooiveld, die niet in de basis elf stond. Één minuut voor rust viel de gelijkmaker voor HHC. De bal belandde vanuit een verlengde ingooi in het strafschopgebied voor de voeten van Koos Werkman. Die bedacht zich geen moment, haalde uit en liet doelman Friebel kansloos (1-1). Na rust scoorde  Van der Leij na goed doorzetten/aangeven van Veldmate die op rechts was doorgebroken. Van der Leij schoof de bal beheerst in de rechterhoek (1-2).  Het bleef 1-2 nadat Jan Hooiveld, Dennis Krohne was komen vervangen en Kevin Görtz zijn eerste speelminuten voor de oranje elf kreeg.

Meer nieuws van HHC Hardenberg.

  • Verdediger Kevin Görtz zal zijn loopbaan voortzetten bij HHC in Hardenberg. De 26-jarige Görtz speelde voor WKE uit Emmen, maar moest vanwege het faillissement van WKE noodgedwongen op zoek naar een andere club. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer Görtz speelgerechtigd is.
  • Oud-prof Johan Wigger is de nieuwste aanwinst van HHC Hardenberg. De middenvelder is nu aanvoerder bij SV Meppen en voetbalt volgend jaar dus in het oranje-zwart. De dertigjarige voetballer groeide op in Dalen en vertrok op zijn vijftiende jaar naar FC Emmen, waar hij al snel een profcontract kreeg. In 2006 vertrok de speler naar Meppen, waarna hij een tussenjaar nam bij de Dayton Dutch Lions uit Ohio.
  • Rob van der Leij speelt ook volgend seizoen bij HHC Hardenberg. De speler en de club kwamen gisterenavond overeen en het contract werd na afloop van de derby tegen Excelsior ’31 getekend. Het bestaande contract werd opengebroken en met één jaar verlengd. De topscorer van het eerste elftal (11 doelpunten dit seizoen in de competitie) heeft het erg naar zijn zin bij de club. “Het is denk ik de mooiste amateurclub van het land”, reageerde de spits. “Het was eerst zoeken, maar uiteindelijk heb ik mijn draai gevonden bij HHC. Het kan alleen maar leuker worden.”

 fotohhc - 1

foto: Rick Meinen Studio