HHC Hardenberg verliest hekkensluiter Jong FC Twente

2 april 2017 Nieuws

HHC Hardenberg verliest hekkensluiter Jong FC Twente.

Het is HHC Hardenberg niet gelukt thuis punten te pakken tegen hekkensluiter Jong FC Twente. In een wedstrijd waarin de belangen groot waren namen de Tukkers de punten mee naar Enschede, 1-2.

In tegenstelling tot de thuisploeg begon Jong FC Twente scherp aan de wedstrijd. Na een flitsende aanval was Akram Salhi gevaarlijk met een schot, dat door Koos Werkman tot corner verwerkt moest worden. Niet veel later waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Spits Ruben de Jager kreeg de bal voor de voeten, maar zijn inzet ging over het Hardenbergse doel.  

De ploeg van Gert-Jan Karsten leek wakker geschut en kwam beter in de wedstrijd. Een prachtige lange pass van Werkman werd aangenomen door Rob van der Leij die de bal hard voorlangs schoot. Van der Leij kreeg na een halfuur spelen wederom een goede mogelijkheid. Na een afgemeten voorzet van Sargon Gouriye mistte zijn kopbal echter kracht om het doelman Timo Plattel lastig te maken. Vlak voor rust was Glenn Kobussen nog dichtbij de openingstreffer, maar zijn harde afstandsschot ging net naast.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de kant van de thuisploeg. Gouriye zette voor op Van der Leij, die ongelukkig was in de afronding. HHC Hardenberg toonde meer inzet en strijd. Toch bleef het spel bleef erg slordig. Na ruim een uur spelen leek Gouriye het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, maar opnieuw werd een inzet van de Hardenbergers geblokt door de stugge defensie van de Tukkers, die wel steeds meer ruimte weggaven.

De bezoekers werden verder naar achter gedrukt door de oranjehemden en een treffer hing in de lucht. Die treffer kwam niet veel later. Derian Reinders zette met een steekpass Gouriye alleen voor keeper Plattel, en rondde keurig af. De opluchting was voelbaar op sportpark de Boshoek. De bezoekers werden slechts sporadisch gevaarlijk, maar maakten tien minuten later toch gelijk. Na miscommunicatie in de Hardenbergse defensie kon Ibrahim Soumaoro simpel de gelijkmaker binnentikken.

Beide ploegen leken genoegen te moeten nemen me de gelijke stand, maar waar niemand op rekende gebeurde toch. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Ben Aissa Ben Amar de bal afgemeten op het hoofd geslingerd en kopte de bal achter Danes. HHC Hardenberg zette nog een keer aan, maar Jong FC Twente gaf de voorsprong niet meer uit handen.