HHC Hardenberg hard onderuit op eigen Boshoek

HHC Hardenberg hard onderuit op eigen Boshoek.

HHC Hardenberg heeft opnieuw geen competitiewedstrijd weten te winnen. In een weinig enerverende wedstrijd boekten de bezoekers uit Maassluis een simpele en verdiende overwinning.

De wedstrijd was amper begonnen of HHC Hardenberg keek al tegen een achterstand aan. Na slecht wegwerken van de thuisploeg kreeg Dean van Ooijen, met enig geluk, de bal voor zijn voeten en bedacht zich niet. Met zijn linker vond hij de verre hoek en liet doelman Sander Danes kansloos.

HHC Hardenberg zette na de openingstreffer meer aan en Sargon Gouriye was tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Hij snelde langs zijn directe tegenstander, maar zag zijn harde schoten voorlangs gaan. Kort daarvoor was een schot van Junior Albertus nog gepakt door doelman Jean Paul van Leeuwen.

Na bijna twintig minuten spelen kreeg Daan Blij de kans om de score te verdubbelen, maar hij zag zijn inzet in eerste instantie geblokt worden door Thomas Bakker. In de daaropvolgende corner was het wel raak. HHC Hardenberg kon de bal niet wegwerken, waardoor Daan Smith gemakkelijk kon binnentikken. Vlak voor rust was Shkodran Metaj nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar doelman Van Leeuwen keerde zijn inzet op knappe wijze.

De thuisploeg startte de tweede helft scherp en dat leverde twee goede mogelijkheden op. Invaller Derian Reinders zag zijn tegendraadse schuiver op het laatste moment van de lijn worden gehaald. Kort daarna gaf Reinders een keurige voorzet op de meegelopen Rob van der Leij, maar die kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen. Opnieuw lieten de Hardenbergers een kans onbenut.

Excelsior Maassluis leek genoegen te nemen met twee treffers en liet de thuisploeg steeds meer het spel maken. Met de ingevallen vleugelspelers Jan Hooiveld en Reinders kwam er weliswaar meer dreiging naar voren, maar het spel bleef veel te slordig om de bezoekers in de problemen te brengen en Excelsior Maassluis bleef simpel overeind.

Gaandeweg de tweede helft werd het spel werd er niet beter op en het geloof in een goed resultaat was voor de ploeg van Gert-Jan Karsten volledig verdwenen. Kort voor tijd maakte Excelsior Maassluis nog een derde treffer. Kevin Dercks kon, na uitermate zwak verdedigen, de bal simpel onder doelman Danes doorschuiven. Diezelfde Dercks had kort daarvoor nog de paal geraakt.