HHC Hardenberg boekt verdiende overwinning op Spakenburg

26 februari 2017 Nieuws
HHC Hardenberg boekt verdiende overwinning op sv Spakenburg.
HHC Hardenberg heeft drie punten overgehouden aan de ontmoeting met sv Spakenburg. In een wedstrijd met veel strijdlust werd er op het eigen sportpark met 2-0 gewonnen.  De wedstrijd was amper begonnen of HHC Hardenberg creëerde twee grote mogelijkheden. Glenn Kobussen gaf voor op Tiemen van Hezel die doelman André Krul tot het uiterste dreef. In de daaropvolgende corner kreeg Junior Albertus de bal voor de voeten, maar zag zijn inzet via de lat over gaan.

Na een kwartier spelen kreeg Spakenburg meer grip op de wedstrijd en Kelvin Maynard zorgde bijna voor de openingstreffer. Hij trof met een harde uithaal de lat. Het spel golfde hierna op en neer, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Shkodran Metaj en Albertus kregen voor rust nog een goede mogelijkheid, maar opnieuw wilde de bal er niet in.

Net na rust drongen de Hardenbergers aan en Spakenburg werd onder druk gezet. Tiemen van Hezel gaf de bal goed mee aan Sargon Gouriye, die tegen zijn oude club speelde. Hij behield goed het overzicht en gaf voor op de vrijstaande Albertus die simpel kon binnentikken.

Na de openingstreffer liepen de oranjehemden meer achteruit en Spakenburg werd gevaarlijker. Een slim uitgevoerde vrije trap van de bezoekers leidde tot een enorme kans, maar doelman Sander Danes redde op grandioze wijze. HHC Hardenberg stond onder druk, maar Koos Werkman en Thomas Bakker vormden een sterk centraal duo. Daarentegen lagen er in de counter volop mogelijkheden voor thuisploeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Albertus kwam twee keer alleen op doelman Krul af, maar zijn inzetten waren te zwak om het de doelman lastig te maken.

De beslissing kwam er een paar minuten voor tijd alsnog. Derian Reinders, die in het veld gekomen was voor Jan Hooiveld, werd de diepte ingestuurd door de goed spelende Shkodran Metaj. Reinders speelde de bal voor zich uit, vond de verre hoek en liet doelman Krul kansloos. De ploeg van Gert-Jan Karsten kwam niet meer in de problemen en hield de punten in Hardenberg. 

HHC lijkt de weg naar overwinningen weer teruggevonden te hebben. De komende twee uitwedstrijden tegen Jong AZ en De Treffers zal blijken of dat geloof in eigen kunnen, met name het doelpunten maken, weer geheel terug is. En dat de weg omhoog om in deze Tweede Divisie van het Nederlands voetbal in ieder geval boven de onderste drie te eindigen, succesvol vervolgd zal worden.

 

Junior Albertus loopt juichend naar een van zijn ploeggenoten nadat hij de ban brak en de 1-0 scoorde.

Shkodran Metaj behoorde tot de uitblinkers bij HHC.

Derian Reinders op weg naar de 2-0 op goed aangeven van Shkodran Metaj ………

….. deelt de vreugde met zijn ploeggenoten en ‘de bank’.