HHC Hardenberg blijft hoofdrolspeler in seizoensontknoping

1 mei 2016 Nieuws

HHC Hardenberg blijft hoofdrolspeler in seizoensontknoping

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor ONS Sneek. Yume Ramos kreeg de bal na een blunder in de Hardenbergse verdediging. Hij benutte zijn mogelijkheid niet, de bal verdween ver naast het doel. Tien minuten later kreeg de spits van HHC Hardenberg een grote kans. Rob van der Leij kreeg in een scrimmage de bal voor zijn voeten, maar ook zijn inzet verdween naast het doel.

Vier minuten later startte ONS Sneek door dom balverlies van HHC het offensief. Renco van Eeken, oud-speler van de tegenstander, gaf de bal voor en Jacob Noordmans kopte de bal met een duik langs Sander Danes. Het antwoord van HHC Hardenberg kwam snel. Dennis Krohne gaf de bal met zijn linkervoet voor en uitgerekend aanvoerder Chris de Wagt kopte de cornerbal langs zijn medespeler Richard Strijker.

sneekhhc 3

sneekhhc 4

Vervolgens werd de Friese ploeg opnieuw gevaarlijk. Van Eeken was dichtbij een doelpunt, maar Danes zorgde ervoor dat het schot niet in het net vloog. Het was een schaakspel, om en om zorgden de clubs voor mogelijkheden. Vijf minuten voor rust bijvoorbeeld, toen Gersom Klok de corner nam. Doelman Strijker was attent door de bal uit de lucht te grijpen, waar HHC dichtbij een treffer was. En net voor het rustsignaal kwamen de Hardenbergers goed weg, toen Chris de Wagt bijna inkopte in uit een corner.

In de tweede helft was De Wagt weer gevaarlijk. Zijn schot, tien minuten na de pauze, was eveneens niet binnen de palen. Ook Van Eeken bleef gevaarlijk, hij imiteerde zijn ploeggenoot door naast te schieten. Nadat Jan Hooiveld voor Mark Veldmate het veld in kwam, creëerde HHC Hardenberg meer gevaar. De invaller kon zijn inkomen bijna een gouden wissel noemen, maar ook zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Het bleef een onaantrekkelijke wedstrijd, waarin HHC Hardenberg wel offensief creëerde, maar niet goed speelde. Werkman was dichtbij zijn tweede doelpunt, maar hield de traditie van deze wedstrijd – naast het doel schieten – erin. Ook Curty Gonzales zette zijn ploeg bijna op voorsprong, hij schoot hard over. Twee minuten voor het einde gebeurde waar de talrijk aanwezige HHC-supporters op hoopten. Angelo Zimmerman werkte de bal in eigen doel en daarmee kwam HHC goed weg.  Het werd 1-2 dus en drie punten om mee naar Hardenberg terug te nemen!

sneekhhc 2

sneekhhc 1

sneekhhc 12

sneekhhc 11

sneekhhc 10

sneekhhc 9

sneekhhc 8

sneekhhc 7

sneekhhc 6

sneekhhc 5

sneekhhc 14

sneekhhc 13

sneekhhc 15

sneekhhc 16

Na afloop was er de uitzinnige vreugde bij de spelers en staf toen bleek dat Katwijk puntloos was gebleven. De gebruikelijke aubade aan de fanatieke supporters sprak boekdelen. Want zonder ………….. En de media-aandacht wordt met de wedstrijd groter, want met één punt achterstand op koploper Excelsior Maassluis wordt de seizoensontknoping wel héél spannend! Een ding is zeker: volgend seizoen geen Topklasse meer, maar met 18 teams in de Tweede Divisie!

Ander HHC nieuws

Sargon Gouriye speelt volgend seizoen opnieuw in het shirt van HHC Hardenberg. De aanvaller speelde het afgelopen seizoen bij SV Spakenburg, maar keert dus terug naar zijn oude club. De 27-jarige voetballer speelde al drie seizoenen in het oranje-zwarte tricot. “Het is jammer dat ik geen kampioen ben geworden bij HHC”, zei hij vorig jaar bij zijn vertrek. Gouriye zal volgend jaar dus opnieuw een kans krijgen.

“Ik had het niet naar mijn zin bij SV Spakenburg. Dat heeft vooral met mijn reistijd en voetbalplezier te maken”, reageert Gouriye. “Ik miste de gezelligheid en het voetbal dat we speelden bij HHC. Dat is het grote verschil met Spakenburg dit seizoen en dat is ook apart omdat ik, voordat ik bij HHC kwam, mooie jaren had daar.” Spijt heeft de technische speler niet. “Maar het is jammer, want jullie worden nu kampioen.”  In de drie seizoenen die Gouriye voor HHC speelde maakte hij 33 doelpunten.