HHC Hardenberg bekert verder in district

25 februari 2016 Nieuws

HHC Hardenberg kegelt titelhouder Excelsior ‘31 uit de districtsbeker

Ook in de districtsbeker heeft HHC Hardenberg de kwartfinale bereikt. Rivaal Excelsior ’31 uit Rijssen werd met 4-2 verslagen op sportpark De Boshoek. Al in de eerste helft troffen beide ploegen in totaal vijf keer het doel.

De derby tussen HHC Hardenberg en Excelsior ’31 is niet meer vanzelfsprekend sinds beide ploegen niet op hetzelfde niveau acteren. Maar, als de derby dan op het programma staat, hebben de supporters er zin in. Ongeveer zeshonderd mensen kwamen af op de achtste finale in de districtsbeker. In de eerste minuut viel al de openingstreffer. Uitgerekend Patrick Jurgens, die vorig seizoen overstapte van HHC Hardenberg naar de club uit Rijssen, maakte het eigen doelpunt. Nadat Gersom Klok de score wilde verdubbelen maar dat mislukte, maakte Rob van der Leij de tweede goal na acht minuten spelen. Tien minuten later kwam Excelsior ’31 met een antwoord. Dylan Vosskühler schoot de bal langs vier verdedigers, over de grond, het doel in. Keeper Melvin Koetsier was kansloos. HHC Hardenberg was sneller met antwoorden. De tweede mogelijkheid van Klok verzilverde hij. Via een speler van de tegenstander ging de bal langs Arjan Kok, eveneens een oud-speler van de oranje-zwarten. Zes minuten voor rust maakten de Rijssenaren de aansluitingstreffer, Melvin Velthuis zette de 3-2 op zijn naam.

In de tweede helft scoorden beide elftallen minder. Nadat Jan Hooiveld in het veld kwam, scoorde hij direct, tot grote vreugde van hemzelf. Zijn laatste doelpunt dateerde van 10 oktober, toen hij thuis trefzeker was tegen SteDoCo.