HHC: einde bekeravontuur en afscheidsavond

2 juni 2016 Nieuws
  • Noordwijk maakt een einde aan bekeravontuur HHC Hardenberg

HHC Hardenberg heeft woensdagavond met 0-2 verloren van VV Noordwijk. De ploeg uit Zuid-Holland wist met een verzwakt elftal te winnen van de inmiddels Tweede Divisionist. Met de winst maakten de gasten een einde aan het bekeravontuur van HHC Hardenberg en daarmee heeft de ploeg van Marcel Groninger ook direct vakantie.

In de eerste helft was de enige grote kans voor VV Noordwijk. Een gevaarlijke counter zorgde even voor gevaar, maar het schot ging hard naast. In de rust bleef Tiemen van Hezel achter voor Dennis Krohne, hoewel ook die wissel het tij niet kon teren. In de 62ste minuut kwam VV Noordwijk op voorsprong. Tim de Koning werd op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker. Hoewel HHC Hardenberg zijn best deed om de gelijkmaker te forceren, besliste Noordwijk twee minuten voor het einde de wedstrijd. De ploeg dwong een strafschop af, die door Jeroen Borsboom werd verzilverd.

Bekijk de laatste wedstrijdbeelden van het seizoen. Maar ook: zoek op HHC op deze site en kijk een fraai heel HHC seizoen terug! Een afterparty. Veel kijkplezier!

  • Vertrekkende spelers en staf nemen afscheid

Na het bekerduel tegen Noordwijk, woensdagavond op de Boshoek, heeft HHC Hardenberg afscheid genomen van een aantal spelers, begeleiders en natuurlijk de trainer. De heren werden door de club in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet voor de club. Ze kregen allemaal een bloemetje en het jubileumboek of een prachtige actiefoto van zichzelf uitgereikt namens het bestuur van de club.

Gert Oelen stopt als elftalbegeleider en Henk Westerhof stopt als teammanager. Oelen wil zich meer richten op zijn gezin en Westerhof gaat zich richten op zijn andere hobby’s.

De spelers Stijn Pol, Dennis Krohne, Melvin Koetsier, Stan Ypenburg, Marcel Piesche en Philip Ties gaan de club ook verlaten. Pol stopt na vijf seizoenen en gaat voetballen in zijn woonplaats Saasveld. Krohne verlaat HHC na vier seizoenen en gaat zich richten op zijn gezin en maatschappelijke carrière. Koetsier gaat volgend jaar spelen voor Excelsior ’31. Ypenburg gaat naar HZVV en Ties gaat in Utrecht wonen en heeft daarom gekozen om voor Spakenburg te gaan spelen. Van Piesche is nog niet bekend wat hij gaat doen.

Ook werd er stil gestaan bij het afscheid van Marcel Groninger als trainer. Groninger was sinds 2013 trainer van HHC Hardenberg. Hij wordt de eerste assistent van Ernest Faber bij FC Groningen. Groninger bedankte de club voor de kans die hij heeft gekregen en voor de prettige samenwerking bij HHC Hardenberg.

afschgroninger web

De foto is van Rick Meinen Studio.

  • Koos Werkman en HHC Hardenberg verlengen contract

Koos Werkman speelt ook de komende drie seizoenen bij HHC Hardenberg. De verdediger en de club braken deze week het contract open en verlengde dat met twee jaar. “Ik heb het erg naar mijn zin bij HHC. Het is een rustige, nette club”, zegt de 24-jarige speler desgevraagd. “Daarnaast hebben we een leuke groep. Plezier is voor mij altijd heel belangrijk en dat heb ik bij HHC Hardenberg.” De centrale verdediger, die dit jaar veel scoorde met zijn hoofd, komt volgend jaar zijn oude trainer Joseph Oosting weer tegen. “Ik ken hem van ACV”, reageert Werkman. “Het is een goede trainer en ik kijk er naar uit om weer met hem samen te werken. Ik denk dat het niveau door de Tweede Divisie weer een stukje omhoog gaat, dus het zal wennen zijn. Vooral door de wedstrijden tegen de beloftenteams.”

hhcnoordwijkbeker 1

hhcnoordwijkbeker 2

hhcnoordwijkbeker 3

hhcnoordwijkbeker 4

hhcnoordwijkbeker 5

hhcnoordwijkbeker 6

hhcnoordwijkbeker 7