HHC uit directe degradatiezone: winst in laatste wedstrijd kan zekerheid geven.

8 mei 2017 Nieuws

HHC uit directe degradatiezone: winst in laatste wedstrijd kan zekerheid geven. 3-1 thuis tegen VVSB geeft lijfsbehoud in eigen hand.

HHC Hardenberg begon scherp aan het duel en Tiemen van Hezel had de thuisploeg al na een halve minuut spelen op voorsprong kunnen schieten. Derian Reinders zette voor, maar doelman Ruben Valk redde knap op de inzet van Van Hezel. Beide ploegen waren slordig, maar de wedstrijd ging op en neer. Net voor Shkodran Metaj een grote kans had gemist, was het even later wel raak. Sargon Gouriye haalde de achterlijn, hield het overzicht en legde terug op Glenn Kobussen die de bal hard in de bovenhoek schoot. VVSB deed bijna direct iets terug. Guido Pauw werd gevaarlijk met een tegendraadse kopbal op het Hardenbergse doel, maar Sander Danes redde uitstekend.  HHC Hardenberg bleef gevaarlijk vanuit de omschakeling en beide ploegen kregen mogelijkheden. Een paar minuten na de openingstreffer slingerde Shkodran Metaj de bal op het hoofd van Derian Reinders, die prachtig via de paal binnenkopte en de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust maakten de Hardenbergers zelfs een derde treffer. De goed spelende Gouriye schoof de bal achter doelman Ruben Valk en de wedstrijd leek al beslist. De tweede helft begon bijna identiek aan de eerste. Van Hezel kreeg opnieuw een grote kans, maar zijn harde schot ging over. In de tegenstoot was het voor VVSB wel raak. Frans van Niel schoof de bal achter Danes, die kansloos was. De bezoekers gingen op zoek naar meer, maar HHC Hardenberg kreeg de beste mogelijkheden. Gouriye had de wedstrijd na een uur spelen moeten beslissen, maar een op een met keeper Valk schoot hij de bal naast. De thuisploeg kreeg gaandeweg de tweede helft meer ruimte wat veel gevaar opleverde. HHC Hardenberg verzuimde via Reinders en Van Hezel de wedstrijd in het slot te gooien. De kansen stapelden zich op en ook Metaj kreeg de bal niet tussen de palen. Een vierde Hardenbergse treffer kwam er niet meer en ook VVSB leek genoegen te nemen met de stand.

A.s. zaterdag om 18 uur valt in Veldhoven bij UNA de beslissing. Alleen bij winst (VEEL SUCCES!!) is HHC zeker van een nieuw seizoen in de landelijke Tweede Divisie. Zo niet, dan volgen degradatieduels in de nacompetitie. De eerste ronde is op 17 en 20 mei, de eventuele tweede ronde op 24 en 27 mei.