Het aankomstgevoel van de vierdaagse

21 juli 2015 Evenementen

VechtdalDichtbij ging buiten de regiogrenzen en trok naar Nijmegen. Naar the Walk of the World, de 4daagse.

42.684 Wandelaars stonden op de  (eerste) Dag van Elst aan de start, de eersten ’s ochtends al om 4 uur.

Inspector Hulzebosch, de bekende vechtdaller uit Loozen was er ook bij, samen met medepresentator Fons de Poel. Terwijl de duizenden wandelaars de Wedren op marcheerden, kwam het duo na al die ludieke interviewtjes onderweg, terug op de basis, voor afronding en de montage van het programma Het (KRO)gevoel van de Vierdaagse.

Indrukwekkend, al die wandelaars, de meesten zeer goed gemutst.

Kijk naar die grote stroom mensen, die na de finish hun scan moeten halen om zich af te melden; om uiteindelijk na vier dagen en vier van die scans het felbegeerde kruisje mee naar huis te mogen nemen.

Kijk naar dat grote terras daar midden in Nijmegen, naar deelnemers met de uitgetrokken schoenen, met hun blote voeten in de frisse lucht en velen met meerdere biertjes of andere drankjes om de zo noodzakelijke dorst te lessen en het vochtgehalte in het lichaam weer aan te vullen.

Uiteraard waren er ook al de gebruikelijke uitvallers. Maar dat hoort er bij. De wandelaars hebben nog 3 pittige dagen voor de boeg, tot de grote  intocht op de Via Gladiola op vrijdag 24 juli van deze 99ste 4 daagse.

Op naar de feestelijke honderdste van volgend jaar.