Herman van der Most: ‘Trots op agrarische beurzen’

28 oktober 2016 Evenementen

Herman van der Most: ‘Agrarische beurzen maken mij nog altijd verschrikkelijk trots’

Oud-eigenaar van Evenementenhal, Herman van der Most, trapte dinsdag het 20-jarig jubileum van ‘zijn’ Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg af. Nog altijd gepassioneerd en vol trots sprak hij de aanwezige exposanten en andere genodigden toe. “Deze vakbeurs zal mij altijd aan het hart gaan. Als ik straks over de beursvloer loop, krijg ik nog altijd een verschrikkelijk trots gevoel”, aldus Van der Most.

Tijdens de opening van 20 jaar LIV Hardenberg blikte Van der Most terug op het ontstaan van de eerste landbouwbeurs in 1996. Samen met broer Hennie verwelkomde hij op de eerste editie in totaal 43 exposanten. Na drie edities werd de beurs vanwege de toegenomen belangstelling opgesplitst in twee nieuwe titels. De vakbeurzen staan nu bekend als Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) en Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV).

Van der Most: “Maar het ging niet allemaal vanzelf. In die tijd werden meer agrarische beurzen georganiseerd in de omgeving. We moesten ons er echt in knokken. Waarom de mensen voor ons kozen? De Full Service Formule speelde een belangrijke rol. Maar exposanten en bezoekers maken uiteindelijk de beurs. Zij hebben ervoor gezorgd dat het een succes is geworden.”

Een foto impressie hieronder van de derde,  drukke,  laatste dag.

Het exposantenveld van LIV Hardenberg is gegroeid van 43 exposanten in 1996 naar ruim 250 anno 2016. Volgende week doet RMV Hardenberg daar nog een schep bovenop met maar liefst 400 exposanten. Cijfers die Van der Most niet onberoerd laten. “De agrarische beurzen doen iets met mij. Ik kan er zo geëmotioneerd van raken.  Deze beurzen hebben zich geweldig ontwikkeld. We hebben dit met een heel team opgebouwd. Wat mijn rol daarin was? Ik was altijd de haan in het kippenhok”, zei Van der Most met een grote grijns op zijn gezicht.

Nu was de oud-eigenaar met de opening van 20 jaar LIV Hardenberg voor even terug op de plek waar het voor hem allemaal begon. Volgende week dinsdag (1 november) verricht Van der Most ook de feestelijke opening van ‘zijn’ andere, jubilerende agrarische vakbeurs: RMV Hardenberg.

Het 20-jarig jubileum van LIV Hardenberg is op 25, 26 en 27 oktober te bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/liv-hb. Bezoekers die zijn uitgenodigd via standhouders, hebben een registratiecode ontvangen (per post of digitaal) voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht.

 

liv-evenementenhal-10

liv-evenementenhal-9

liv-evenementenhal-8

liv-evenementenhal-7

liv-evenementenhal-6

liv-evenementenhal-5

liv-evenementenhal-4

liv-evenementenhal-3

liv-evenementenhal-2

liv-evenementenhal-1