Groninger stopt als trainer bij HHC Hardenberg

Groninger stopt als trainer bij HHC Hardenberg

Marcel Groninger verlaat HHC Hardenberg en gaat fulltime werken bij FC Groningen. De trainer gaat vanaf het komende seizoen aan de slag als assistent van Ernest Faber, de nieuwe trainer van de Eredivisieclub en zegt: “Ik heb er erg veel zin in.”

Na drie succesvolle seizoenen is Groninger’s avontuur in de Topklasse voorbij. Hij eindigde met HHC Hardenberg twee maal als derde in de hoogste amateurcompetitie van het land en hij kan dit jaar zelfs kampioen worden. “Dat zou een prachtig afscheid zijn”, voorspelt Groninger.

“Ik heb in de afgelopen drie jaren een geweldige tijd bij HHC Hardenberg gehad, Het is een prachtige club waar alles tot in de puntjes is geregeld en waar ik veel plezier heb gehad”, laat Groninger weten. “We hebben mooie resultaten neergezet de afgelopen jaren en dat hebben we dit jaar al geëvenaard door nog meer punten te halen. Ik hoop het seizoen mooi af te sluiten.”

Bert Nijboer vindt het jammer dat Groninger vertrekt. “Maar, we kunnen niets anders dan trots zijn”, zegt het bestuurslid van de club. “Het is mooi om te zien dat na Michel Jansen ook Marcel Groninger stappen gaat zetten in het betaalde voetbal. Dat gunnen wij hem van harte. Hij heeft het goed gedaan bij HHC Hardenberg en wie weet wat nog komen gaat aan het einde van dit seizoen.”

Meer HHC nieuws ……………..

HHC mag zich Regionale Jeugdopleiding noemen

HHC Hardenberg mag zich Regionale Jeugdopleiding (RJO) noemen. De Hardenbergse vereniging kreeg vandaag het goede nieuws te horen van de KNVB. In het afgelopen jaar heeft de KNVB de club regelmatig bezocht, waarbij de bond niets aan het toeval over liet.

Jan Veneman, verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, had er druk mee. “Ze keken niet alleen naar de theoretische kant van de opleiding, maar ook zeker naar de praktische kant”, legt het bestuurslid uit. “De mannen van de KNVB spraken niet alleen met mij, maar ook met de trainers en hoofd jeugdopleiding bovenbouw Gert Jan Karsten en hoofd jeugdopleiding onderbouw Björn Zwikker. Ook het jeugdbestuur, onder leiding van voorzitter Kristian Mink, was nauw betrokken. Op die manier keken ze of alles op papier ook in uitvoering wordt gebracht. En dat bleek het geval.”

Het predicaat Regionale Jeugd Opleiding is de bevestiging dat HHC Hardenberg de zaken goed op orde heeft. “Wij zetten ons ontzettend in om de opleiding continue te verbeteren. Dit heeft niet alleen te maken met prestatievoetbal, maar ook voor de recreatieve kant van de jeugd. Het gaat om de kwaliteit van de hele jeugdopleiding, van de A1 tot de allerkleinsten”, vertelt Veneman. “Maar, we zijn natuurlijk ook aan het kijken hoe het niveau van elftallen nog hoger kan”, gaat hij verder. “We willen dat het gat tussen de beloften en het eerste elftal zo klein mogelijk wordt. Dat betekent dus dat veel elftallen naar een hoger niveau moeten, daar werken we constant aan.”

Vorige maand is er een presentatie geweest voor de leden en de ouders van hen. Er is aan de hand van visie en praktische voorbeelden uitgelegd wat de plannen zijn. Zo zullen prestatie-elftallen, zoals de A1, B1, C1, D1, E1 en F1 nog meer ingesteld worden op prestatie. “Dat kan inhouden dat de teams meer zullen trainen en ook buiten het veld gedisciplineerd moeten zijn”, vervolgt Veneman. “Dat zal zeker bijdragen aan de prestatie van de elftallen.”

 

Marcel Groningera web