Granny’s Finest nodigt uit om te komen handwerken

5 september 2017 Evenementen

Granny’s Finest nodigt uit om te komen handwerken! En voorziet direct al in een behoefte!

Dat bleek vanmiddag al bij de aftrap bij InBeeld, in het ArtCrew gebouw op het Wilhelminaplein in Hardenberg. Aly Mulder coördineert een nieuwe handwerkclub die bij de start al zo’n 35 deelnemers telt.  Want als je van breien en handwerken houdt, is dit dé kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Iedere dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur.  De slogan is: ‘ Is men een liefhebber en wil men de nieuwste trends breien? Dan is Granny’s Finest op zoek naar u!’

Granny Finest is de landelijke organisatie die alles overkoepelt en organiseert. Deelname kost niets. Patronen, wol en naalden liggen voor de deelnemers klaar. Daar zorgden vanmiddag Jip Pulles en collega Iris van het Granny’s Finest kantoor voor. Zij legden uit hoe een en ander in zijn werk gaat bij het organiseren van de wekelijkse handwerkclubs en deelden even later de handwerksets uit waar iedereen mee aan de slag kon gaan. Er zijn al 44 van dergelijke clubs in Nederland. Hardenberg behoort bij de start al tot de grootsten.

Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunnen senioren hun handwerkhobby uitoefenen, ontstaan er nieuwe vriendschappen en wordt eenzaamheid tegen gegaan. Daarnaast worden er geregeld gezellige activiteiten buiten de clubs georganiseerd. Ook wethouder René de Vent was geïnteresseerd in deze nieuwe sociale en culturele activiteit en gaf het startsein. Het werd direct al gezellig toen ook de gangmakers (naast Aly Mulder ook Anne van der Hoek) voor hun voorbereidend werk in de bloemetjes werden gezet.

Granny’s Finest, breien volgens nieuwste trends. Geen truien of sokken, maar design producten.

In samenwerking met  ‘grannies’ ontwikkelen jonge ontwerpers patronen voor mode- en interieuraccessoires. De ontwerpers zijn op de hoogte van de laatste trends op het gebied van kleur, materiaal en vormgeving. De grannies zijn ervaren vakvrouwen; het ambacht van het handwerken is hen met de paplepel ingegoten. Van hoogwaardige, ter beschikking te stellen garens kunnen ze nu de mooiste producten haken en breien.

De trendy producten worden verkocht om de kosten van de Granny’s Finest organisatie te dragen. Jip: “Als drager van Granny’s Finest loop je er niet alleen warm bij, maar maak je het mogelijk dat senioren elkaar dus wekelijks kunnen blijven ontmoeten. Ieder product bevat bovendien een persoonlijk berichtje van de maakster, hierdoor kun je in direct contact komen met de maakster en zelfs een bedankkaartje terugsturen.”

VechtdalDichtbij was even bij de aftrap voordat de dames actief aan de slag konden gaan.

grannysfinest