Olga warmt lopers Breakfastrun op

27 maart 2016 Evenementen

De vijfde Gramsberger Breakfastrun maakt deel uit van een omvangrijk programma op zaterdag 26 maart 2016 onder slogan “Gramsbergen, daar loop je mee weg”. Dat is een dag die volledig in het teken van wandelen en (hard)lopen staat met de meest uiteenlopende activiteiten.

Breakfastrun

In de ochtenduren eerst een aantal kilometers hardlopen rond en door het oude centrum van Gramsbergen. En dan aanschuiven voor een stevig Engels ontbijt. Dat is de formule van de Gramsberger Breakfastrun. Die vond gister voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats. De organisatie van de Breakfastrun was in vertrouwde handen van Henk Meppelink en René Marissen van M&M Run Events.

De Breakfastrun is een loop zonder wedstrijdelement. Onderweg werden de lopers vermaakt met muziek en is er bijzondere aandacht voor de verzorging. De naam, Breakfastrun, geeft aan dat er na afloop wordt aangeschoven voor een traditioneel Engels ontbijt, met o.a. gebakken ei, bacon, worst, witte bonen in tomatensaus, koffie of thee. dat wordt verzorgd door de keukenbrigade van Gasterij Spiezz (op bungalow park ’t Hooge Hotl, Boslaan in Gramsbergen).

In verband met het eerste lustrum kwam de bekende oud-atlete maar nog steeds succesvol sportvrouw Olga Commandeur naar Gramsbergen om een warming up te verzorgen met de hardlopers.  Dat deed ze vanaf het talud bij de Boomhofkerk. Bij het grote publiek is Olga Commandeur vooral bekend als presentatrice van het televisieprogramma Nederland in Beweging. Met opzwepende muziek en dito gesproken aansporingen warmde ze de spieren ca. 100 lopers op voordat ze de startboog mochten passeren. Onderweg ging de route ook dwars door De Binder waar Doedelsander met een collega bij de ingang de lopers verraste met de prettige klanken van de doedelzakmuziek.

breakfastrunb 19

breakfastrun 8

breakfastrun 10

breakfastruna 15

breakfastrun 13

breakfastruna 16

breakfastrun 12

breakfastrun 11

breakfastrun 9

 

 

breakfastrun 7

breakfastrun 6  breakfastrun 5

breakfastrun 4

breakfastrun 3

breakfastrun 2

breakfastruna 18

breakfastruna 17