Goed begin voor ALS, voor Glazenhuis Gramsbergen in the Alley

23 december 2016 Evenementen

Goed begin voor ALS en voor Glazenhuis Gramsbergen in the Alley.

Ze moeten er nog in en toch was er gisteravond al een goed begin! En ook de avond er voor al! En de week daarvoor al! Want eerst a.s. maandagavond 26 december om 22.00 uur laten Hayo van der Kamp, Wim Oldewening, Boudewijn Gaasbeek en Eliza Altena, de bewoners van Glazen Huis Gramsbergen 2016, zich voor 95 uur opsluiten.  Vanuit het Glazenhuis wil dit viertal ook nu weer proberen om dit jaar weer een mooi bedrag binnen te halen voor de slopende zenuw- en spierziekte ALS.  Een Glazenhuis achter in the Alley! Met een totaal nieuwe pui van kunststof, met een professionele promowand en dito apparatuur. Dat alles mogelijk gemaakt door sponsoring van Toscana Kozijnen, Drenthen Raamservice, Reclamedeal.nl en DPL Sound

Wat hen drijft?

In Gramsbergen openbaren zich al jaren een bovengemiddeld aantal gevallen van ALS. Iedere inwoner kent wel iemand die deze ziekte heeft of iemand die er aan overleden is. Van bedrijven, verenigingen tot aan vriendengroepen en jonge kinderen, iedereen zet zich gedurende het hele jaar in om uiteindelijk tijdens de vier dagen van het Glazen Huis Gramsbergen in ’the Alley’ van Harry Huisjes een mooi bedrag te kunnen afleveren voor ALS.

De highlights van de laatste dagen. 

Want eigenlijk werd het startschot al een beetje gelost buiten Gramsbergen. Dat gebeurde bij de organisatie ALS in Den Haag.  Met de prestatie van vorige jaar nog in herinnering ( een super opbrengst van meer dan 51.000 euro!), werd in het hoofdkantoor een delegatie uit Gramsbergen ontvangen als waardering voor wat men ook dit jaar weer gaat doen. 

‘Wat nou ALS..’, een mooie CDrom.

En eergisteravond vertolkte zanger Erwin Hulzebosch onder groot applaus in the Alley het liedje dat speciaal voor Glazen Huis Gramsbergen op CD werd ingezongen. De actie en de verkoop gaan maandag 26 december pas van start, maar nu was er met de presentatie van dat gevoelige liedje  ‘Wat nou ALS..’ een soort voorpremière. En ook ….. werden de organisatoren, gastheer Harry Huisjes en de vier bewoners voorgesteld. En het was terecht die Harry die het eerste exemplaar van de zanger Erwin kreeg uitgereikt! 

Eerste gift van Dijk Natural Collections.

En gisteravond maakten het viertal met een aantal medewerkers van de organisatie op speciale uitnodiging eervol hun opwachting  bij Dijk Natural Collections in Coevorden. Voorafgaand aan de kerstavond  voor de medewerkers  kreeg het viertal van de directie in de fraaie hal  een gift overhandigd. Een eerste bedrag van maar liefst  € 1.000 werd dankbaar door Hayo van der Kamp in de vorm van een cheque van algemeen directeur Jan Knol in ontvangst genomen.

Hoe   ‘Wat nou ALS..’ op CDrom tot stand kwam?

In 2015 liepen Ad Hofsink (componist) en Bert Nonkes (tekstschrijver) al rond met dit idee. Met de toevoeging van Erwin Hulzebosch aan dit duo, kregen de melodie en tekst vastere vorm en na een periode van schrijven en schaven presenteerden zij aan een select gezelschap van de organisatie van het Glazenhuis hun plan. Dit gezelschap was zo enthousiast dat zij het trio meteen de opdracht gaven het nummer op single uit te brengen. Erwin: ‘Dat was een geweldige ervaring! We hadden onderling afgesproken dat  -als we deze kans zouden krijgen- we de single in de studio van Frank van Essen wilden opnemen. Frank is een hele grote in Nederland en heeft een fantastisch gehoor daar waar het gaat om het afmixen van een productie. En dat is ook te horen op onze single! De basistekst is geschreven door Bert Nonkes. ‘Ik heb het nummer de titel ‘Wat nou ALS..’ meegegeven. Voor mij zitten in die titel meerdere boodschappen: Hoop, een waarschuwing aan de ziekte dat ze ooit verslagen gaat worden en dat ondanks ALS het leven waard is, geleefd te worden.’ En na de officiële overhandiging? Ad: ‘Dan hopen we van ganser harte dat het nummer zijn werk gaat doen. We gaan het nummer rondsturen naar radiostations, de single wordt verkocht vanuit het Glazenhuis; een soort van sneeuwbaleffect, daar hopen we op. Uiteindelijk moet de single geld gaan opleveren voor de strijd tegen ALS.’

Vanaf de start op 26-12 is Glazen Huis Gramsbergen 2016 in beeld en geluid te volgen via de livestream op de site. Voor meer informatie, donatie en de veilingsite raadpleeg www.glazenhuisgramsbergen.nl.

glh-als-cd-pres-1

glh-als-cd-pres-2

glh-als-cd-pres-4

glh-als-cd-pres-5

glh-als-cd-pres-6

glh-als-cd-pres-7

 

glh-als-cd-pres-9

glh-als-cd-pres-10

glh-als-cd-pres-11

glh-als-cd-pres-12

glh-als-cd-pres-8

glh-als-cd-pres-13

glh-als-cd-pres-14

glh-als-cd-pres-15

glh-als-dijk-cheque-2

glh-als-dijk-cheque-5

glh-als-dijk-cheque-6

glh-als-dijk-cheque-7

glh-als-dijk-cheque-8

glh-als-dijk-cheque-9