Glorieuze avond op De Boshoek!

16 december 2015 Nieuws

HHC Hardenberg bekert verder na stunt tegen NEC Nijmegen, 2-0 voor HHC! Glorieuze avond op De Boshoek!

Eerste helft. HHC Hardenberg kwam flitsend uit de startblokken en de eerste kans was dan ook voor de Hardenbergers. Na een goede combinatie haalde Philip Ties van zo’n twintig meter hard uit, maar de bal kon worden gekeerd door doelman Marco van Duin. NEC had de controle en het meeste balbezit, maar werd het eerste kwartier niet echt gevaarlijk. Na enkele doelpogingen van beide teams, kreeg NEC de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Navarone Foor slalomde om doelman Melvin Koetsier heen, maar zijn inzet werd op lijn weggewerkt door de goed meegelopen Koos Werkman. HHC Hardenberg zette hierna aan en kreeg een goede mogelijkheid via Gersom Klok, die zijn voorzet net over het doel van Van Duin zag vliegen. NEC bleef de controle houden, maar HHC Hardenberg was zeker niet de mindere. De Nijmegenaren kwamen maar moeilijk door de stugge defensie van de oranjehemden. Vlak voor rust stoomde Gersom Klok nog een keer op, maar hij stuitte op de verdediging van NEC. Scheidsrechter Danny Makkelie floot voor de rust.

Tweede helft.  HHC Hardenberg begon scherp aan de tweede helft. Dat resulteerde in een goede combinatie waarbij Rob van der Leij de bal goed kreeg aangespeeld. Van der Leij behield keurig het overzicht en gaf de bal mee aan de meegelopen  Glenn Kobussen die de bal heel subtiel langs doelman Van Duin schoot. ‘De Boshoek’ ontplofte! 1-0 na 3 minuten al. De ploeg van Ernest Faber zette aan, en kreeg een grote kans via Joey Sleegers die zijn inzet op grandioze wijze gekeerd zag worden door Koetsier. Amper vijf minuten later moest de uitstekend keepende Koetsier opnieuw ingrijpen na wederom een inzet van Sleegers. Na bijna een uur spelen leek Andrej Piljic het tweede doelpunt van de Hardenbergers te maken. Zijn inzet ging echter een halve meter naast. Moegestreden verliet hij het veld voor Jelmer Lamberink die in de spits kwam te spelen. Van der Leij zakte hierdoor een linie terug. Twintig minuten voor tijd maakte de geweldig spelende ploeg van Marcel Groninger bijna de tweede treffer. Een goede voorzet van Gersom Klok ging net voorlangs en verdween over de zijlijn. NEC probeerde het wel, had meer balbezit, maar werd nimmer echt gevaarlijk. De wedstrijd ging gelijk op, maar de tweede treffer van HHC Hardenberg kwam alsnog. Na bijna tachtig minuten voetballen ontsnapte Lamberink aan de verdediging van NEC en werd hij gestuit op zo’n twintig meter van het doel van de Nijmeegse ploeg. Dennis Krohne ging achter de bal staan en zag zijn inzet via een speler van NEC in het doel vliegen. Wederom ontplofte ‘De Boshoek’ en een bekerstunt leek niet meer ver weg, 2-0. NEC bleef het proberen via de lange bal richting het doel van Koetsier, maar echt grote kansen kreeg het niet meer. Wel kreeg de Venezolaans international Christian Santos nog een kop kans, maar ook die werd gepakt door doelverdediger Koetsier. De Hardenbergers hielden keurig stand. Na drie minuten blessuretijd vond scheidsrechter Makkelie het goed en kon het feest in Hardenberg losbarsten.