Glazenhuis Gramsbergen: super opbrengst van zo’n 46.000 euro!

30 december 2016 Evenementen

Glazenhuis Gramsbergen: super opbrengst van zo’n 46.000 euro!

Het volle café the Alley keek er naar uit, de spanning nam toe tijdens het interview dat Marianne Kwant van de organisatie afnam van ALS patient Jan Kramer. Het was al minuten na 21 uur toen Jan’s zoon Casper de sleutel van het kussentje pakte om de deur van Glazenhuis Gramsbergen na 95 uur te ontsluiten. Toen kwam de ontlading!De hereniging van de vier bewoners Eliza, Wim, Boudewijn en Hayo met familie, vrienden en bekenden was vol met emotie! En daarna was er de welverdiende maaltijd, voor het eerst na 95 uur! Ver na tienen werd uiteindelijk de uitslag, de opbrengst bekend. € 46.087,84. Eerst op het scherm, kort daana mocht de cheque met het eindbedrag, voor ALS, uitgepakt worden.  En werd dat mooie bedrag zichtbaar. Ook voor de familie Kramer, op een ereplek vlakbij.  Zij genoten mee van de euforie, van het feest dat losbarstte. En nadat ze eerst nog vereeuwigd werden met de vier bewoners, vertrokken ze weer naar de Zwieseborg waar ze de nacht zouden doorbrengen. Intussen werden nog steeds de lege bierkratten naar de tent het café gebracht. Dankzij die spontane lege bierkratactie, waarvan er al ver over de duizend zijn gebracht en die, zo te horen, nog wel even door zal gaan! 

 

Vanavond 0m 21 uur komen de vier bewoners er uit! En dat na vier dagen radio maken, vier dagen niet eten, alleen drinken,  en je vier dagen voor Alles voor ALS te geven. Een uur later, om 22 uur wordt de opbrengst bekend gemaakt! Maak het mee! Zal het grote succes van vorig jaar zich weer herhalen? 

De veiling van goederen is inmiddels afgesloten. Kijk op de veilingsite of je met je bod definitief eigenaar bent geworden! En je een mooie bijdrage geleverd hebt voor ALS!

Nu loopt nog de bierkrattenactie die spontaan een paar dagen geleden is ontstaan. Gisteren stonden er al zo’n 300 lege kraten met flesjes! Inmiddels staan er al veel meer! Voor ALS! Inleveren kan nog steeds toch? 

Gisteren was er ook het Fifa toernooi en live optredens van Dorothee, Midlive en 5th Wheel! Vandaag is dan de apotheose! Zoals gezegd om 21 uur komen ze er uit en begint het feest met DJ Lars Evers. 

Kijk ook nog eens naar de chequelijn op de foto’s, de chequelijn die in het Glazenhuis hangt! De cheques stroomden binnen. Tot vanavond 21 uur kan dat nog steeds. Waarom niet? Overtuig nog een aantal mensen/bedrijven binnen je netwerk om alsnog een bijdrage te kunnen leveren aan het bestrijden van die ……… spierziekte.

 

 

Bezoek van ALS-patiënt maakt diepe indruk tijdens Glazenhuis Gramsbergen.

De Glazenhuis actie in Gramsbergen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de genadeloze zenuwziekte ALS werd woensdagmiddag kracht bij gezet door het bezoek van Arnold Huizinga. Arnold, 44 jaar, afkomstig uit Veenendaal lijdt sinds 2011 aan ALS en deed zijn bijzondere verhaal live in de uitzending. Een bijzonder moment tijdens deze bijzonder actie Alles voor ALS. Zie de foto’s hieronder van de organisatie.

 1

2

3

 

=============================================================================================================

Maandagavond zijn de 4 DJ’s, Eliza Altena, Boudewijn Gaasbeek, Willem Oldewening en Hayo van der Kamp voor 95 uur opgesloten in het Glazenhuis om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting ALS.

Door middel van acties gedurende het hele jaar en tijdens de dagen van de actie hopen de bewoners en organisatie weer een mooi cheque te kunnen overhandigen aan ALS Nederland.

Glazenhuis Gramsbergen voor ALS: de eerste dag, de pyamarun.

Ze hadden er nog niet eens 12 uur op zitten, de vier bewoners van het Glazenhuis. Het is op de ochtend van de eerste volle dag dat de deelnemers aan de pyamarun zich melden in het cafégedeelte van the Alley. Onder hen ook een drietal meisjes Emma, Florien en Esmée, die weer een cheque kwamen brengen. € 229,90 stond er op, fraai bijeen gehaald voor ALS en zij mochten hem persoonlijk in het Glazenhuis afgeven. Op de achtergrond in het huis hangt eenvan de cheque´s van € 820,00 van de avond er voor. De gang om geld te verzamelen zit er al goed in; dat gold ook voor de deelnemers aan de pyamarun nadat het startschot was gevallen en die dwars voor de tap langs door het café holden. Nou ja, pyamarun? Twee deelnemers slapen kennelijk niet in een pyama, dus dan maar zonder zullen ze gedacht hebben. ‘Je moet toch wat’. Intussen wordt ook de veilingssite druk bezocht. Een zeker niet onbelangrijke activiteit ook  die het nodig is voor het bestrijden van die nare spierziekte. Tip: er staan meer dan 300 producten op de veiling. Gebruik de categorieën om snel je favoriete product te vinden! En de avond werd een muziekavond met optredens van Short Notice en the Heinoos!  Zo verliep die eerste van de vier dagen van Alles voor ALS!

glh-ontbijtloop-1

glh-ontbijtloop-17

glh-ontbijtloop-3

glh-ontbijtloop-4
glh-ontbijtloop-5

glh-ontbijtloop-6

glh-ontbijtloop-7

glh-ontbijtloop-9

glh-ontbijtloop-10

glh-ontbijtloop-11

glh-ontbijtloop-12

glh-ontbijtloop-13

glh-ontbijtloop-14

glh-ontbijtloop-16

glh-ontbijtloop-15