Glazenhuis Gramsbergen 2016 is van start! Voor ALS!

27 december 2016 Evenementen

Glazenhuis Gramsbergen 2016 is van start! 

Onder aanwezigheid van honderden belangstellenden werden Eliza Altena, Boudewijn Gaasbeek, Willem Oldewening en Hayo van der Kamp maandagavond om 22.00 uur opgesloten in het Glazenhuis Gramsbergen om 95 uur lang radio te maken. En voor het 4e achtereenvolgende jaar zetten het dorp en de regio zich in om geld in te zamelen voor de spierziekte ALS.  Gedurende het hele jaar door werden er in de omgeving al acties gehouden om tussen kerst en oud & nieuw tijdens het Glazenhuis Gramsbergen een waardecheque te kunnen afleveren. Direct na de aftrap gisteravond stroomden de eerste cheques binnen. Onder hen die van Inge ter Voorde. Een paar maanden geleden zwom ze van Hardenberg naar Gramsbergen een bedrag bijeen van 4026 euro. Haar vader die aan ALS leed mocht nog net getuige zijn van die super actie van haar. Zie ook http://vechtdaldichtbij.nl/inge-voorde-kanjer-als/

Jl. woensdagavond werd het ALS lied op CD gelanceerd in het kader van deze actie in Gramsbergen in café the Alley. Lees hierover het bericht. Erwin Hulzebosch zong toen live de meeslepende tekst van Bert Nonkes die hieronder staat.

Wat nou Als? 

 

De wind waait door mijn haren heen,

De straten eenzaam en nog nat.

loop ik met jou hier samen

door het donker,

kruip jij dicht tegen me aan.

 

Een gedachte in mijn hoofd

Als een schuilplaats voor de storm

Wil ik met jou verdwijnen

Gaan wij samen, voorgoed en voor altijd

 

Wanneer breekt de hemel open,

Wanneer durf je weer te hopen, dat

ik mijn leven leef als jij.

 

Refrein

Wat nou als

Ik je zeg, dat

Ik alleen nog maar wil dansen

Geen zorgen en geen morgen

Wat nou als

 

Wat nou als

Ik je zeg, dat

Ik smeek dat er een kans is

Voor jou en mij een morgen

Wat nou als

 

En Ik hoop dat ik de bloem

Die ik zaaide nog zal zien

En ik niet zinloos zal verdwijnen

Ik houd je bij me, en kruip dicht tegen je aan

 

Wanneer breekt de hemel open,

Wanneer durf je weer te hopen, dat

ik mijn leven leef als jij.

 

Refrein

Wat nou als

Ik je zeg, dat

Ik alleen nog maar wil dansen

Geen zorgen en geen morgen

Wat nou als

 

( Wat nou als

Ik je zeg, dat

Ik alleen nog maar wil dansen

Geen zorgen en geen morgen

Wat nou als )

 

Wat nou als

Ik je zeg, dat

Ik smeek dat er een kans is

Voor jou en mij een morgen

Wat nou als

 

 

Vrijdagavond om 21.00 uur gaan de bewoners het huis uit waarna om 22.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt word. De uitzending is via 101.5 FM te beluisteren en te zien via de stream van www.glazenhuisgramsbergen.nl. Bekijk hieronder het programma van alle ondersteunende activiteiten.

 

affiche-glazenhuis

Bekijk hieronder de foto’s van gisteravond toen de vier bewoners hun actie begonnen en wethouder Douwe Prinsse hen opsloot door de deur op slt te draaien. 

glh-opsluiting-1

glh-opsluiting-2

glh-opsluiting-3

glh-opsluiting-4

glh-opsluiting-5

glh-opsluiting-6

glh-opsluiting-7

glh-opsluiting-8

glh-opsluiting-9

glh-opsluiting-10

glh-opsluiting-12

glh-opsluiting-11

Met dank aan Henriëtte en Marcel voor het sturen van alle bovenstaande foto’s.