Glazen Huis Gramsbergen: voor ALS

21 december 2015 Evenementen

‘Ook in 2015 gaan we door met de strijd! Van 26 t/m 30 december 2015 staat the Alley in Gramsbergen weer in het teken van Stichting ALS. In deze week proberen we weer een flink bedrag op te halen door diverse activiteiten te organiseren rondom het Glazen Huis.’  Deze boodschap draagt men op www.glazenhuisgramsbergen.nl uit! In 2013 en 2014 haalde men respectievelijk   22.423 en 28.842 euro op, zie de foto’s van toen. Dit laatste eindbedrag wil men zeker gaan passeren, het nadrukkelijk streven is om dat te overtreffen. Marianne Kwant, Arjen Sibon, Jaimy Bouwers en Hayo van der Kamp ballen de vuisten daarvoor, ze zijn vastberaden! Uiteraard samen met de organisatie, want alleen kunnen ze dat ook niet. Een mooie affiche geeft aan dat er veel omlijsting is om publiek, begunstigers naar the Alley in Gramsbergen te trekken. Hoewel de zaak dicht is op maandag, barstte het er op 21-12 van de activiteiten om alles in gereedheid te brengen. Er is geleerd van vorige jaren. Zes, nee acht bands zullen er optreden, daar moest ruimte voor gemaakt worden. Slapen, rusten en  drinken doen ze via een sluis in een naastgelegen ruimte. Jeroen Latijnhouwers, televisiepresentator,  komt hen op 30 december ondersteunen. Landelijk directeur van ALS komt ook, op de 27ste, naar Gramsbergen. Er was ook al een voorproefje ook, nou ja proefje? 4 Koks maakten in november al een prima ALS culinair evenement in Gramsbergen, de opbrengst wordt verklapt tijdens het ‘Glazen Huis’.

glhuisgbvoorbereiding 1

Vier dagen lang zullen ze in een roes leven, Hayo weet dat zeker, hij spreekt uit ervaring en deelt die met zijn collega’s. Hij legt ze al uit hoe de apparatuur bediend moet worden. Diverse mooie momenten moeten er voor zorgen dat ze telkens weer moed en motivatie opbrengen om de 95 uur te volbrengen. Eigenlijk vallen ze voortdurend van de ene emotie in de andere.  Ja, dat alles voor de zo nare spierziekte, voor geld voor ALS! Maar ook het publiek dat zich bij de glazen wand meldt, pept hen op. Om te doneren, om platen aan te vragen of om te vragen om  bijvoorbeeld vrienden of bekenden wakker te laten bellen met hun favoriete lied. Uiteraard vergezeld van een donatie voor ALS door de opdrachtgever.  Al die bezoekers krijgen de opgestoken duimpjes van wie van hen dan ook die maar achter de knopen staat of zit.  Dat is toch wel moeilijk voor ze, want ze kunnen niet praten met de bezoekers als die om aandacht vragen.

glhuisgbvoorbereiding 2

Marianne laat dit alles maar over zich heen komen. Zij voelt zich enorm gesteund met deze goede teamleden om  de actie succesvol te volbrengen. Haar favoriete inbreng qua muziek? Haar Halbe Stunde, tijd voor een andersoortig muziek. Jaimy vind alles een super mooi initiatief en vond de tijd nu gekomen om mee te doen, om mee te helpen voor dat goede doel! Elke ochtend van 10-11 uur wil men voor leeftijdsgroepen  de daarbij passende muziek te draaien. Ook kunnen mensen sms-en wat favoriet voor hen is. Hayo meldt: 3 maal per dag maken we nieuws: ALS Ochtend om 9 uur, ALS Breek de Dag om 12 uur en ALS Today om 20 uur. En een altijd actieve Arjen begint over de Veiling! Want eigenlijk is de actie nú al begonnen. Want nú al kunnen de mensen op de veilingssite hun bod doen op de 300 te verkopen artikelen. ‘Hij loopt als een trein’, zeggen ze in het koor: het is een perfecte site, met e-mail info, met duidelijke omschrijvingen en een goeie foto’s. En   …… hij bracht vorig jaar zo’n 8.000 euro op voor ALS.  En Arjen, die hoeft geen vrije dagen in te leveren voor deze klus. Want die kreeg hij gesponsord!

glhuisgbvoorbereiding 3

Opvallende activiteiten tijdens de vier dagen zijn de Pyjamarum (vorig jaar een groot succes, dwars door the Alley heen!, op maandag 28-12 om 10 uur), de oliebollenverkoop op dezelfde dag en op dinsdag het FIFA Playstation toernooi.  Trouwens, de zondagmiddag is voor de kinderen met het Animatieteam van’t Hooge Holt En dan komt ook nog de jonge zangeres Marleen Kwant aan het begin van de slotavond optreden, begeleid op de piano.

En dat ze er klaar voor zijn om er andermaal een grote happening van te maken voor dat ultieme doel, dat is heel duidelijk. Op Tweede Kerstdag vanaf 19 uur begint de livestream uitzending waarin Angela van der Kamp de warming up gaat doen. Om 22.00 uur nemen Marianne, Arjen, Jaimy en Hayo hun intrek in het Glazen Huis en nemen ze het over! Hayo, de kartrekker van de vier, die nu al voor de derde keer meedoet want zonder Hayo is er geen Glazen Huis zegt men in Gramsbergen. Om er met zijn allen op 30 december onder groot gejuich om 21 uur weer uit te komen! Waarna om 22 uur het eindbedrag bekend zal worden.  Het zal dan weer groot feest zijn in Gramsbergen, met DJ Lars Evers achter de knoppen.

Hoe het verging in 2014 en 2013!

glazenhuis2014tweea

glazenhuis2014eena

GlazendHuis2013a