Gewoon gezond, gezonde jeugd

6 oktober 2015 Evenementen

Op dinsdagavond 6 oktober  organiseerde het team sport en accommodaties van de gemeenten Ommen en Hardenberg en inspiratiebijeenkomst rondom het thema “een gezonde jeugd in een gezonde omgeving”, Gewoon Gezond. Sinds 2014 zijn beide gemeenten aangesloten bij de landelijke JOGG aanpak. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Samen met diverse organisaties rondom jeugd en jongeren willen beide gemeenten inzetten op een gezonde omgeving. De bijeenkomst was voor alle organisaties die geïnteresseerd zijn en vond plaats in het Vechtdal College Hardenberg.

Inspirerende presentaties.

De opzet van de avond was dat men door middel van inspirerende presentaties geïnformeerd werd over diverse onderwerpen als De Gezonde (sport)kantine, Het Gezonde Dorp, Hoe verleid je mensen om gezonder te leven?,  De Gezonde School en Sport en Jeugdzorg.

Lezing Bram Bakker, de bekendste psychiater van Nederland.

Bram Bakker (51) is sinds augustus in zo’n veertig theaters te zien met het cabaretprogramma “Geen Paniek”. Het programma – geregisseerd door Richard Kemper van het duo Veldhuis & Kemper – draait om (dwang)neuroses, mentale meltdowns, verslavingen en andere (psychische) problemen. Voor deze avond had men hem uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst Gewoon Gezond een lezing te geven. Een lezing waarin het thema “gezond leven” centraal stond waarin hij op een humoristische wijze iedereen meenam in zijn verhaal.

Over zijn eventuele talent als cabaretier: ,,Ik moet mezelf zeker nog bewijzen op het toneel. Maar ik houd praatjes in het land over het vak en ik merk dat er dan vaak wordt gelachen. Iemand zei: daar moet je iets mee doen. Ik heb werk gemaakt van die opmerking, hoewel ik straks natuurlijk denk: waarom ben ik hieraan begonnen? Omdat ik bloednerveus ben wanneer ik op moet.”

 

Gewoon Gezond 2

gewoon gezond 1

Gewoon Gezond 4