Geschiedenis Ommerschans in een spel: leerzame actie voor scholen

11 november 2016 Nieuws

Geschiedenis Ommerschans in een spel: leerzame actie voor scholen.

Op basisschool prinses Margriet in Balkbrug kreeg wethouder René de Vent vandaag het eerste Ommerschansspel aangeboden van bestuurslid Ans Esselink van de Vereniging De Ommerschans. Het Ommerschansspel is een spel dat de geschiedenis van de Ommerschans en de Koloniën van Weldadigheid op speelse wijze vertelt en is ontwikkeld door Vereniging De Ommerschans. Het spel is speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar ook voor volwassenen is het spel heel leerzaam. Vereniging De Ommerschans biedt alle basisscholen in de gemeente Hardenberg en Ommen het Ommerschansspel gratis aan.

Juf Brenda Broere kreeg het spel overhandigd voor haar school. Uiteraard waren de kinderen nieuwsgierig nieuwsgierig en samen met de wethouder werd het eerste spel uitgepakt om het uit te proberen. Voorzitter Jan Veurink had eerder op de ochtend een toelichting gegeven op het ontstaan van het Ommerschansspel in samenwerking o.a. met de gemeenten Ommen en Hardenberg. De avond er voor

De avond er voor was er in de Reestkerk een lezing over de geschiedenis van de Ommerschans. Tijdens deze avond was Wil Schackmann, auteur van het boek De Bedelaarskolonie, aanwezig om te vertellen over het dagelijks leven in het bedelaarsgesticht. Er werd gelachen, gehuild en er werden kinderen geboren. Helmuth Rijnhart liet zien hoe men kan onderzoeken of men afstammeling is van een van deze paupers. Tijdens deze avond werd het spel ook al gepresenteerd en door veel mensen aangeschaft. Het is verkrijgbaar via Vereniging De Ommerschans.

ommerschansspel-1

ommerschansspel-2

ommerschansspel-3   ommerschansspel-4

ommerschansspel-5  ommerschansspel-6

ommerschansspel-7

ommerschansspel-8