Gert Vogelzang in Goeiemiddag Overijssel

6 november 2015 Nieuws

RTV Oost radioverslaggever Oene Loonstra gaat deze week elke dag met de radiowagen op zoek naar mooie verhalen over en op vinyl. U kent ze wel, die ouderwetse singles en elpees. Zo kwam hij voor Goeiemiddag Overijssel aan de deur bij Gert Vogelzang in Dedemsvaart, bekend ook van de website Dedemsvaart in Vogelvlucht.

Het is Marcel Spijkerman die dagelijks voor een lekkere middag op Radio Oost zorgt met Goeiemiddag Overijssel, het gezellige muziekprogramma. Zo is er wekelijks een artiest uit de Sterrenparade die aanschuift en een uurtje meepraat in de uitzending. En uiteraard word je in dit programma op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit eigen regio. Deze week stond Radio Oost dushelemaal in het teken van het vinyl met de slogan: ‘Ga van 2 t/m 8 november terug naar je jeugd. Luister naar de mooiste evergreens en maak elke  dag kans op een prachtige retro-platenspeler!’ In de ‘Week van het vinyl’ gaan de programma’s van Radio Oost terug naar de tijd van je eerste singel, het kraken van de naald op de plaat en het schuifelen met je eerste verkering. De hele week draaien ze de mooiste evergreens en natuurlijk zijn ze op zoek naar jouw herinneringen en verhalen.

Gert had zich aangemeld via de site van RTV Oost dat hij over een single beschikte uit 1976 van een radioverslag van Theo Koomen van de gouden 10 km race van Piet Kleine op de Olympische Winterspelen. Een bijzonderheid destijds dat op vinyl was uitgebracht. Gert kocht de single toen omdat Piet Kleine als kleine jongen ooit bij hen thuis in Drogteropslagen over de vloer kwam. Daarnaast was en is Gert nog ook een fan van de inmiddels overleden verslaggever Theo Koomen. Eerder in de week belde Oene Loonstra voor de opname bij hem thuis. En zo geschiedde. Oene zélf vond het een van de mooiste ‘vinyl momenten’ van de week.

Gert V RTVoost 0

Gert V RTVoost 1

Gert V RTVoost 2

Gert V RTVoost 4 Gert V RTVoost 3   Gert V RTVoost 6

Gert V RTVoost 5