Genomineerden Cultuurprijs 2016 Ommen bekend

28 april 2016 Evenementen

Genomineerden Cultuurprijs 2016 Ommen bekend.

cultommen 4

De Cultuurprijs is door de gemeente Ommen in samenwerking met het Cultuurplatform Ommen ingesteld als waardering voor alle mensen en organisaties die bouwen aan cultuur in Ommen. Inwoners van Ommen konden in de afgelopen weken kandidaten aanmelden voor de prijs. Uit de vele enthousiaste aanmeldingen heeft een deskundige jury drie genomineerden gekozen. Inwoners van Ommen worden van harte uitgenodigd een stem uit te brengen op een van de genomineerden.

Tijdens de eerste editie van de Cultuurprijs in 2014 werd Stichting Bostheater Ommen verkozen tot winnaar. In opvolging van Stichting het Bostheater maken de volgende genomineerden kans om de Cultuurprijs te winnen:

Stichting Vechtdalkunsten

cultommen 2

Deze stichting (www.vechtdalkunsten.nl) zet zich op verschillende manieren in voor de beeldende kunst in Ommen. Het is een vernieuwend initiatief met een breed draagvlak en publiek.

Nationaal Tinnen Figuren Museum

cultommen 1

Nationaal Tinnen Figuren Museum (www.tinnenfigurenmuseum.nl) is uniek in Nederland en heeft een waardevolle collectie. Het museum heeft een programma voor jong en oud.

Streekmuseum Ommen

cultommen 3

Dit museum (www.museum-ommen.nl) koestert ons cultureel erfgoed. Het museum organiseert regelmatig thema-exposities en –avonden en maakt ook kinderen wegwijs over onderwerpen uit het verleden.

Stemmen
Alle inwoners van Ommen kunnen tot en met 28 mei een stem uitbrengen op een van de genomineerden door een e-mail te sturen met daarin de favoriete kandidaat: cultuurprijs@ommen.nl. Hierbij dient iedereen zijn of haar naam en adres te vermelden. Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van de inwoners even zwaar mee als de stem van de jury.

Uitreiking
Op vrijdag 3 juni wordt de Cultuurprijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Carrousel in Ommen. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem ook een geldprijs van €1.000,- en mag tevens een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.