Gastoptreden Politiekapel bij Beatrix

7 november 2015 Evenementen

Muziekvereniging Beatrix uit Bergentheim verzorgt elk najaar een bijzonder concert voor de regio. Zeer bijzonder was dit jaar het gastoptreden van de Twentse Politiekapel. Dit orkest heeft een geschiedenis die nog verder teruggaat dan dat van Beatrix! Het concert vond plaats in kerkgebouw De Hoeksteen in Bergentheim. In de pauze werd Herman Flim door Henry Kompagnie gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap.

Muziekvereniging “Beatrix” is opgericht na de oorlog in 1946 door een fusie van twee verenigingen, namelijk “Onderling Genoegen” en “De Bazuin”. Deze twee muziekverenigingen waren voor de 2e wereldoorlog al actief. Na de oorlog werd besloten om samen te gaan onder de naam van de toenmalige prinses Beatrix. Sinds enkele jaren werkt men samen met Semper Crescendo Langeveen/Bruinehaar.

Beatrix brengt als muziekvereniging met fanfare bezetting muziek met uiteenlopende smaken van klassiek tot pop. Met zo’n 25 muzikanten uit Bergentheim en Langeveen is dit orkest in staat om veel kijk- en luisterplezier te brengen. Ook het jeugdorkest opgericht in 2014, met de naam Jong Be@atrix, bracht  enkele nummers ten gehore. Zowel Beatrix als Jong Be@atrix staan onder leiding van dirigent Jan Huizing.

De vereniging Twentse Politiekapel schrijft al geschiedenis schrijft vanaf 1927, men heeft ongeveer 50 leden. Veel daarvan zijn werkzaam binnen het Twents Politiekorps. Ook werken er enkele leden bij Justitie. De politiekapel is een harmonie-orkest en bracht onder leiding van de dirigent Willem Loff in De Hoeksten een repertoire ten gehore, variërend van licht klassiek tot de hedendaagse pop- en musicalmuziek.

Hoeksteen 0   Hoeksteen 6

Hoeksteen 5

Hoeksteen 4

hoeksteen 11

Hoeksteen 3

Hoeksteen 2

Hoeksteen 1

Hoeksteen 7

Hoeksteen 9