Gasten “Vakantiepark De Kleine Belties” zamelden in voor Open Doors

1 februari 2017 Korte berichten

Gasten van “Vakantiepark De Kleine Belties” zamelden geld in voor Open Doors.

Elk seizoen sparen de vakantiegasten van de Kleine Belties voor een goed doel. In 2016 was het goede doel Open Doors, met als specifiek onderwerp de vluchtelingen in Syrië en Irak. Want aanslagen van IS in deze landen blijven komen, en de gevolgen zijn voor de bevolking heel groot. Er zijn veel mensen op de vlucht.

Tijdens de 55+ weken, de wekelijkse zondagavondzang en door middel van verkoop is er geld ingezameld voor Open Doors om vluchtelingen uit Syrië en Irak te helpen met voedselpakketten, sanitaire producten, bijbelverspreiding, dekens en betere overnachtingsmogelijkheden. In het afgelopen seizoen hebben de gasten € 6.600,00 bij elkaar gespaard om de vluchtelingen uit Syrië en Irak bij te staan!

Een persoonlijk verhaal. Hij vertelt: 

Ramy (22 jaar), een Irakese vluchteling: “Ik vluchtte uit Qaraqosh en kwam terecht in een tentenkamp. De eerste dagen was ik in shock. Ik kon niet geloven dat ik in één dag alles was kwijtgeraakt. Ik had geen andere keus dan te vluchten. Alles was in handen van Islamitische Staat. Ik was erg boos op God. Waarom liet Hij dit toe? De training over traumazorg en de hulppakketten van Open Doors bemoedigde ons. Ik vond kracht om op een positieve manier naar de toekomst te kijken en niet op te geven.” Ramy deelt nu zijn vernieuwde hoop met de mensen om hem heen en organiseert activiteiten voor kinderen zodat zij hun zorgen even kunnen vergeten.

Jan Hakkers van De Kleine Belties (rechts) overhandigde de cheque aan de heer van Dam, medewerker van Open Doors.