G-parade: nieuw event voor mensen met beperking

14 juni 2016 Evenementen

De G-parade is een nieuw evenement in het Vechtdal. Een evenement dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. De organisatie van de G-parade wil  mensen met een beperking en hun begeleider een onvergetelijke dag bezorgen.  De G-parade wil een botenparade zijn die vanaf Landhoeve Zwieseborg over de Overijsselse Vecht naar Hardenberg vaart. Het startpunt van de parade jl. zaterdag was de Loozense Linie (Landhoeve Zwieseborg) waar de deelnemers konden genieten van een hapje en een drankje, muziek en activiteiten. In Hardenberg werden de deelnemers verwelkomd door de deelnemers en organisatoren van het evenement ´Oeverloos Genieten´. Vanaf hier konden de deelnemers aan de G-parade besluiten om naar huis te gaan, om Hardenberg te gaan verkennen of om deel te nemen aan het evenement Oeverloos Genieten.

Activiteiten

Op het terrein van de Landhoeve Zwieseborg waren diverse activiteiten georganiseerd. Het thema daarbij was ´voor elk wat wils´. Van avontuurlijk tot gezellig. Men kon boogschieten, tokkelen vanaf de uitkijktoren op het terrein, slacklinen (soort van koorddansen) en er kon een kano worden gehuurd. En natuurlijk is de Landhoeve Zwieseborg al een belevenis op zich met de kinderboerderij, Loozensche Linie, de uitkijktoren, pontje en de horecavoorzieningen.

Deelnemers

De G-parade is een initiatief van de Stichting Program, Rotary Hardenberg, Baalderborg groep en Landhoeve Zwieseborg. Aan de G-parade werken vele bootbezitters en vrijwilligers mee.

gparadezelf 1

gparadezelf 12

gparadezelf 11

gparadezelf 10

gparadezelf 9

gparadezelf 8

gparadezelf 7

gparadezelf 6

gparadezelf 4

gparadezelf 3

gparadezelf 2