Flashmob Vitaal Vechtdal in Ommen

24 november 2015 Nieuws

Een flashmob  in Ommen! Vitaal Vechtdal deed van zich spreken op de Markt in Ommen. Weer of geen weer: plots was er bij de stand een groep mensen aanwezig die begonnen te dansen, uiteraard ongebruikelijk, Erik Volkers kwam er als dansleider bij, er kwamen steeds méér mensen en het werd een klein maar gezellig, wel regenachtig feestje. Waarom? Voor welk doel? Voor de start van de Vitaal Vechtdal campagne. Vitaal Vechtdal presenteerde zich met dit bijzondere evenement op de markt in Ommen. Betrokkenen bij de onlangs opgerichte Coöperatie Vitaal Vechtdal gaven toelichting op het gedachtegoed van Vitaal Vechtdal, de doelstellingen van de coöperatie en de nieuwe Vitaal Vechtdal Polis. Zij werden ondersteund door een campagneteam. Bezoekers aan de markt krijgen een attentie.

Vitaal Vechtdal is een programma in de regio Vechtdal, Coevorden en Twenterand, gericht op gezondheid en vitaliteit. Vitaal Vechtdal wil ziekte voorkomen, door inwoners met zorg en welzijn te ondersteunen op de werkvloer, in het onderwijs, en in de woonomgeving. Vitaal Vechtdal gelooft in een integrale aanpak. Doel is minder ziekte, eenzaamheid en afhankelijkheid, meer gezondheid, zelfredzaamheid, welzijn en participatie van de burgers in de regio. Minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft eerder Vitaal Vechtdal benoemd tot een zogeheten proeftuin. In een proeftuin krijgt de initiatiefnemer ruimte om te experimenteren met regionale samenwerkingsverbanden, met als uiteindelijk doel betere zorg met minder kosten.

Een tastbaar uitvloeisel van het vitaliteitsprogramma is de gratis Vitaal Vechtdal Polis, met aantrekkelijke voordelen voor de regionale polishouders van zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Avéro Achmea. Onlangs is de Coöperatie Vitaal Vechtdal opgericht. Hierdoor kunnen de polishouders zelf bepalen wat zij belangrijk vinden ten aanzien van zorg en welzijn in de regio. De Saxenburgh Groep, gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsenorganisatie Medrie en Vrieling Adviesgroep zijn de startende partijen in deze coöperatie.

Inwoners kunnen tijdens de campagne kennis maken met wat Vitaal Vechtdal voor hen kan betekenen. Onderdeel was ook de presentatie van de nieuwe Vitaal Vechtdal Polis. Commercieel directeur Jasper Vrieling van Vrieling Adviesgroep en Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep waren aanwezig. Desgevraagd vertelde Jasper dat het vitaliteitsprogramma van Vitaal Vechtdal inmiddels al zo’n 15.000 leden telt. Ook hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugde?

Zie ook het videootje na de foto’s.

Vechtdalvitaalflashmob 1

Vechtdalvitaalflashmob 2

Vechtdalvitaalflashmob 3

Vechtdalvitaalflashmob 4

Vechtdalvitaalflashmob 6

 

 

 

Vechtdalvitaalflashmob 5  Vechtdalvitaalflashmob 10

Vechtdalvitaalflashmob 8

Vechtdalvitaalflashmob 9