Fjordenpaarden presenteren zich in het Vechtdal

6 augustus 2015 Evenementen

Voor 45 prachtig verzorgde werkwillige, koelbloedige, enthousiaste en nieuwsgierige fjordenpaarden en hun eigenaren verzorgde vereniging “Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek” weer een jaarlijkse keuring. Voor de 55ste keer wel te verstaan was er deze veulen-,  stamboek- & premiekeuring. In twee ringen werd er in de diverse rubrieken onder ideale weersomstandigheden gekeurd. Sommige fjorden waren wat koppig, doorgaans is dit inheemse Noorse paardenras echt betrouwbaar en rustig. Een prettig familiepaard ook.

Het Fjordenvrienden Showteam verzorgde deze dag een show.

Verslag van de organisatie.

Zonnige fjordenkeuring

Onder zomerse weersomstandigheden vond op donderdag 6 augustus de 55e fjordenpaardenkeuring plaats. Ook dit jaar op de mooie locatie aan de vecht in Hardenberg.
45 fjordenpaarden werden kritisch bekeken door de jury van het Nederlandse fjordenpaardenstamboek. Deze jury gaat het hele land door en was ook dit jaar weer erg tevreden over de kwaliteit van de jonge paarden maar ook van de sterke oudere paarden.
Kampioen bij de veulens was het sterke hengstveulen Larvik van G. Ekkelenkamp uit Hardenberg. De kampioen van de jeugd kwam uit den Ham: Javana van mej. A. Bakhuis, een groot en goed ontwikkelde fjord.
De merrie Hura van A. Zweers uit Hardenberg werd kampioen bij de merries zonder predikaat, een fjord met erg veel type en uitstraling.
De beste ruin was Arabis van G. Boer uit de Krim. Deze sterruin liet goede bewegingen zien en beschikt over veel uitstraling.
De kampioen van de merries met een predikaat is in eigendom van N. Bosch uit Hardenberg. Haar merrie Bassella heeft een mooie donkere kleur en heeft een werkwillig karakter!
De merrie Hura werd uiteindelijk kampioen van de dag.