Festival op de Vecht: drie spetterende dagen in Ommen

Drie spetterende dagen Festival op de Vecht. In Ommen!

De drie spetterende dagen in de vierde week van augustus 2017 staan bol van diverse optredens en tal van andere activiteiten. Voor groot en klein en voor jong en oud. Men kan dit unieke festival beleven vanaf de boot, van het terras, van de brug of vanaf de oevers van de Vecht. Een delegatie van het bestuur, bestaande uit Antje de Groot, Joke Davenhorst, Frans Heerink en Robin Veurink gaven vanaf de locatie, vanaf het Sun Beach terras van Hotel de Zon een toelichting op het programma van het festival dat tweejaarlijks  en nu voor de vierde keer plaatsvindt en als een verfrissende muzikale noot midden in het mooie Overijsselse Vechtdal geldt. 

Waar het publiek onder andere van kan genieten?

  • Op donderdag 24 augustus van een Hollands Glorie Concert. Tijdens de opening zet het festival het Hollandse lied volop in de schijnwerpers. Samen met enkele lokale en regionale koren en muziekgezelschappen, de grote Django Wagner. De afterparty met DJ Foute Uuur Q Music sluit de eerste dag af in de feestttent. 
  • Op vrijdag 25 augustus is er de Kindermusical. De vrijdag staat helemaal in het teken van kinderen van 7 tot 12 jaar. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met De Beerze Bulten. Overdag worden er voor de jeugd diverse workshops georganiseerd op de oever van de Vecht. In diverse groepjes ingedeeld leren ze een dans of een lied of maken ze decorstukken of kostuums. Om er ’s avonds voorafgaand aan de Bultje musical een verrassend optreden van te maken. 
  • Ook op 25 Augustus: De Ondernemersbijeenkomst. Want ook in het Vechtdal zijn ondernemers op zoek naar nieuwe zakelijke mogelijkheden en bezig met de toekomst van hun bedrijf. Samenwerking biedt nieuwe kansen. En mogelijkheden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het Vechtdal sterk en kansrijk door samenwerking! is de leidraad. Keynotespreker Bernard Wientjes gaat tijdens de bijeenkomst hier dieper op in.
  • Op zaterdag 26 Augustus is er de Watermarkt. Zaterdag overdag wordt er op de Vechtbrug een informatieve Watermarkt gehouden. Waterschap en tal van verenigingen en instanties presenteren zich op de Watermarkt met allerlei zaken die met de Vecht, water, waterbeheer en de natuur in en rond de Vecht te maken hebben. Ook wordt er informatie gegeven over de toekomstplannen rond de Vecht. En men kan deelnemen aan speciale rondvaarten, waarin extra informatie over alles wat met de Vecht te maken heeft wordt gegeven.
  • Op zaterdag 26 Augustus manifesteert zich het Vecht Concert. Het grootse Vecht Concert met diverse gerenommeerde artiesten vormt de spectaculaire afsluiter van het festival. Rondom het podium komen grote en kleinere bootjes te liggen.Geniet van dit bruisende concert vanuit een grote of een kleinere boot met of zonder speciaal arrangement, vanaf de tribune op de oever van de Vecht, het terras van Hotel de Zon onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner of staande op het festivalterrein of de Vechtbrug. Dit grandioze muzikale feest wordt afgesloten met de inmiddels ‘wereldberoemd in Ommen’: de afterparty.

Meer informatie op de website.

Bekijk een sfeerimpressie van de jeugdmusical van een eerdere editie van Festival op de Vecht.