Vierde editie Festival op de Vecht zeer geslaagd

25 augustus 2017 Evenementen

Vierde editie Festival op de Vecht zeer geslaagd.

De combinatie van de artiesten op het drijvende podium in de Vecht trokken heel veel mensen naar de Vecht. Zo keek het publiek vanuit boten, volle tribunes en de Vechtbrug toe hoe Festival op de Vecht gedurende drie dagen naar een spetterend slotakkoord toe werkte.

Het uitgebreide programma met een Hollands Glorie Concert, een Kinderdag met workshops en musical, de Ondernemersbijeenkomst, de Watermarkt en het grootse Vecht Concert heeft heel veel mensen een onvergetelijke avond of middag bezorgd.

Alle artiesten waren fantastisch, van de Vechtdal College Big Band tot Niels Geusebroek, van de door de musicalcast van de Beerze Bulten uitgevoerde musical tot Matangi met Regina Ederveen, van The Sound of Silence tot Vive Piaf!, van Met Hart en Smart tot Popkoor X-Cream, van Lisa Mondeel tot I’m a Soulman, van Flater Pretorkest tot Django Wagner en van DJ Bote de Haan tot Q Music DJ Martijn Kolkman. Allemaal hebben ze met groot plezier en enthousiasme op het drijvende podium op de Vecht of in de festivaltent gestaan.

Mensen die voor het eerst of als bezoeker van het Vechtdal aanwezig waren, wisten niet wat ze meemaakten en waren behoorlijk onder de indruk van wat er allemaal voorbij kwam en van de professionele uitstraling van het festival. Ook de door de gezamenlijke kerken uitgevoerde dienst, waarvoor de organisatie van het festival het drijvende podium op zondag ter beschikking had gesteld, heeft een enorme hoeveelheid mensen naar de Vecht getrokken. Voor dit grote publiek werd een mooie dienst met diverse muzikale bijdragen uitgevoerd.

Er zijn veel mensen en vele handen nodig om het festival uit te voeren. En die waren er!

Er is hard gewerkt om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook de voortreffelijke techniek door Ron AV Rentals uit Zwolle zorgde niet alleen voor perfect geluid, maar ook voor spectaculair mooie belichting van alle acts op het drijvende podium op de Vecht. Zonder de steun van vele sponsors en subsidiënten is het onmogelijk om een dergelijk groots opgezet festival uit te voeren. De organisatie van Festival op de Vecht is dan ook veel dank verschuldigd aan alle sponsors en subsidiënten, maar ook aan alle artiesten, het publiek, alle medewerkers, de techniek en iedereen die in wat voor vorm dan ook meegeholpen heeft om van Festival op de Vecht 2017 weer buitengewoon geslaagd evenement te maken.

Over twee jaar, in 2019, staat er weer een nieuwe editie gepland.

=============================================================================================================

 

Festival op de Vecht: 3 dagen muziek en cultuur!

Vanaf het drijvende podium op de Vecht in Ommen worden er drie spetterende dagen vol muziek en cultuur! Gisteravond begon het met een Hollands Glorie Concert. Tijdens de opening zette het festival het Hollandse lied volop in de schijnwerpers. Samen met enkele lokale en regionale koren en muziekgezelschappen en de grote Django Wagner. Daarna was er de afterparty met een DJ Het Foute Uur Q Music die de eerste dag in de feesttent afsloot. 

Voor elk wat wils! Voor jong en oud! Het festival zorgt om het jaar voor een verfrissende muzikale noot midden in ons mooie Overijsselse Vechtdal. Het grootse Vecht Concert op zaterdagavond met diverse gerenommeerde artiesten vormt de spectaculaire afsluiter van het festival. Rondom het podium liggen grote en kleinere boten.  Men kan genieten vanuit een grote of een kleinere boot met of zonder speciaal arrangement, vanaf de tribune op de oever van de Vecht, het terras van Hotel de Zon onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner of staande op het festivalterrein of de Vechtbrug. Het grandioze muzikale feest wordt afgesloten met onze inmiddels ‘wereldberoemd in Ommen’ afterparty.