Felicitaties voor Bientien Over Lutten

12 november 2015 Nieuws

In het vernieuwde dorpshuis in Lutten feliciteerde Wethouder René de Vent de Werkgroep Bientien Over uit Lutten met het winnen van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2015. Want afgelopen vrijdag kregen ze uit handen van gedeputeerde  Bert Boerman de titel ‘Vrijwilligersorganisatie 2015’ en won daarmee een waarderingscheque van 1.000 euro.

Volgens de jury was de werkgroep een mooi voorbeeld van een groep binnen een vereniging die zich op basis van groepsgevoel oriënteert op doelen buiten hun vereniging en daardoor een indrukwekkende maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. ‘Ze houden zich niet alleen meer bezig met de sport, maar zetten zich actief in voor zorg, welzijn en cultuur voor veel verschillende doelgroepen. Een echt voorbeeld van modern vrijwilligerswerk.  Daarnaast heeft de werkgroep een groot aandeel in de interne verbouwing van het Dorpshuis gehad en verzorgt de groep het onderhoud rondom het Dorpshuis.’ Al met al was er meer dan genoeg aanleiding voor de jury om hen te bekronen.

Uiteraard kwam De Vent niet met lege handen. Hij overhandigde een taart waar al heel snel het mes in gezet werd en met het  door beheerder Jan Bouwhuis gezette  bakje koffie was het smullen geblazen, alles in een lekkere informele sfeer.

Lutten prijs 2

Lutten prijs 4

Lutten prijs 1

Lutten prijs 3

Lutten prijs 5

Lutten prijs 6