Feestweek G’bergen: dweilorkestenavond

2 september 2015 Evenementen

De Gramsberger Feestweek, een feest van en door de inwoners van Gramsbergen is los gegaan.  Een gezellig saamhorig feest, dit jaar maar liefst de 43e editie. Vrijdagavond was de aftrap met de gebruikelijke opening aan de vijver door de buurtvereniging Oosteresch en de officiële opening.   In een ware tijdmachine voer de Buurtvereniging Oosteresch over de vijver. Vanuit de Middeleeuwen brachten een Ridder en Jonkvrouwe de fakkel naar het Nu, augustus 2015. Met deze fakkel kon de vlam, die de gehele feestweek zal branden, ontstoken worden. Een show van lichten en geluiden maakte er een mooi spektakel van. Buurtvereniging Oosteresch was de winnaar van de versierde straten 2014 en mocht daarom Gramsbergen  Lichtstad 2015 officieel openen. Wie Gramsbergen Lichtstad 2016 mag openen, wordt zaterdag 29 augustus bekend gemaakt. Nadat de Ridder & Jonkvrouwe weer terug keerden naar hun ‘eigen tijd’, konden de kinderen uit Gramsbergen ‘eindelijk’ hun ballon oplaten. Daarmee ging de Gramsbergen Lichtstad Feestweek officieel van start. De Gramsbergen Lichtstad staat dit jaar in het teken van het thema Groen en duurt nog  tot en met zaterdag 5 september. Voor een actueel programma kijkt u op Gramsbergen.nl/Oranjevereniging.

De woensdagavond was  met name de avond van de dweilorkesten. Terwijl de fietsers en de auto’s stapvoets de pijlen volgden van de verlichtingsroutes, dromden de Gramsbergers zelf zich in het centrum samen om te genieten van de feestelijke klanken en meezingers van de diverse dweilorkesten.

Hattemattestraat-2 was met het thema ‘bruiloft’ de winnaar geworden van de stratenverlichting, meiden vermaakten zich tot 10 uur nog op de kermis en in de Stationsstraat maakte speaker Erik Volkers de winnaar bekend van het meest aansprekende dweilorkest. Dat werd Flater Pretorkest uit Ommen.