Fantastische 25e editie van Let’s Dance 2016

Zaterdag 3 September werd onder de beste denkbare condities een fantastische 25e editie beleefd van Let’s Dance 2016, hét openlucht dansspektakel wat jaarlijks wordt georganiseerd door het inmiddels 27 jaar bestaande Dansschool Erik. Ook ditmaal werd de Markt in Hardenberg getransformeerd tot een ware ‘ballroom’ waar alle mogelijke soorten van dans getoond werden aan het in immense getale aanwezige publiek. Aan bod kwamen oa alle vormen van LesMills groepsfitness, breakdance, hiphop-streetdance, etc. Maar ook een tot de verbeelding sprekende show Moderne Dans van Sharon Veltink welke daarbij live werd begeleid door 2Q2Get zangeres Linda Vijn waarbij je letterlijk een speld kon horen vallen op de Markt. Verwondering alom. Meer dan terecht daar Sharon op dat moment bekend maakte te zijn uitgenodigd voor het WK Moderne Dans in Wetzlar (D). Eveneens veel waardering voor het inmiddels zeer populaire onderdeel Draag&Dans. De vertrouwde stijldansritmes krijgen vorm in een solo uit te voeren dans waarbij moeder/vader met het vaak nog maar enkele maanden oude kind in draagdoek danst. Speciale aandacht was er voor het top-amateur latin-american danspaar Andras Koop en Laura van der Galiën. Zij lieten zien op welk een hoog niveau er wordt gepresteerd in de Nederlandse eredivisie van het dansen. Daarbij konden zij trots melden dat ze later deze maand Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het WK-Latin in China. De demonstratie-wedstrijd ‘Klepperstad Bokaal 2016’ werd dit jaar beoordeeld door eerder genoemde Andras Koops (Oldenzaal) en het Hardenbergs prof-danspaar Jan-Willem Oostingh en Heleen Oostenbrink. Tijdens de laatste ronde, de grote finale, werden ze daarin ook nog bijgestaan door een publieksjury. Uiteindelijk leverde dit de volgende resultaten op: BALLROOM> Matthew & Feikje Kranenburg (3e prijs), Theo van der Geest & Trijnie Barla (2e prijs), Raymond Wigger & Lianne Omvlee (1e prijs).  LATIN AMERICAN: André & Silvia Fidder (3e prijs), Max Witteveen & Claudia Voortman (2e prijs), Matthew & Feikje Kranenburg (1e prijs).

De organiserende Dansschool Erik uit Hardenberg kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op deze zeer geslaagde middag. Opmerkingen uit het publiek over het zeer gevarieerde aanbod en hoge niveau van de shows, over de gezelligheid en energie welke van de dansvloer afstraalden maken het e.e.a. meer dan waard. Dit alles werd bevestigd door een van begin tot eind goed gevuld marktplein alwaar men op het aangrenzend terras werd bediend door medewerkers van het inmiddels 12 jaar bestaande Partycentrum Circus.

Met deze meer dan geslaagde editie van Let’s Dance is een vervolg van dit unieke evenement voor 2017 zeker gesteld. Voor nu eerst maakt de dansschool zich op voor een prachtige Nationale Dansweek (3 t/m 10 september) waarin de nodige activiteiten en workshops plaats zullen vinden als voorbereiding op het 12 september te starten nieuwe dansseizoen. Informatie hieromtrent is terug te vinden op www.dansschoolerik.nl.           De tekst is van dansschool Erik.

Bekijk hier een impressie van beelden in de fotoreportage van die fraaie zaterdagmiddag op de Markt, bereidwillig gemaakt door Marlissa Knol die stage loopt bij FotoGea.